E2y

Hur man kan hjälpa de äldre med dagens tekniska prylar

Modernisering kan vara ett problem för äldre

Modernisering kan vara ett problem för äldre. Detta beror främst på att de inte har state-of-the-art utrustning under sin tid, och att det i deras ålder, verkar det onaturligt för dem att vara "techie". Dagens människor, som kommit långt i att använda modern utrustning såsom mobiltelefoner, digitalkameror, PSP, dvd, mp3 och datorer, ges i uppdrag att undervisa de äldre hur man använder de tidigare nämnda prylar.

Hur man kan hjälpa de äldre med dagens tekniska prylar. Det är viktigt att du ger en lista med instruktioner eller en manual.
Hur man kan hjälpa de äldre med dagens tekniska prylar. Det är viktigt att du ger en lista med instruktioner eller en manual.

  1. Det är viktigt att du ger en lista med instruktioner eller en manual. Detta skulle ge de äldre en know-how av förfarandena. Men eftersom dessa handböcker innehåller tekniska jargong, är det bäst att du förklara detaljerna mycket väl. Till exempel i att använda mobiltelefonen, berätta för honom vad en Subscriber Identity Module (SIM) kort är. Om telefonen är mer techie, som om den har bluetooth funktioner, så att du bättre förklara vad bluetooth kan göra, till exempel överföra filer från datorn eller vice versa, eller dela data eller dokument med andra användare. Ett annat exempel skulle vara de digitala kameror. Naturligtvis är de äldre vana vid de "gamla" och Polaroid ettor. Vid införandet av den digitala kameran, ta del av de prylar "fördelar, såsom att ta massor av bilder utan att slösa på filmen. Bilder tagna från digitalkameror har fler megapixlar och är tydligare. Plus man kan redigera dem på datorn.
  2. När du förklara hur en pryl fungerar, skulle ge en demonstration hjälpa en hel del. En äldre person som tenderar att vara visuella och kinestetiska elever. Han måste se och försöka använda utrustningen. Vid användning av dator och Internet, vara redo att vara hands-on med din "elev". Ha tålamod i att berätta för honom var att klicka med musen, och ha mer tålamod att besvara hans frågor. Dessutom kan du försöka göra analogier mellan dessa senaste prylar till dessa material de äldre är bekanta med. Till exempel kan du jämföra Internet till ett stort bibliotek, och länkarna som hyllorna. Se till att du förklara med enkla termer för att eliminera förvirring och frustration hos de äldre studerande.
  3. Upprepa förfarandena för några gånger eller åtminstone tills din äldre studerande har förstått grunderna. Lämna honom inte utan fullt förklara de primära behövs åtgärder. Å andra sidan, var inte svårt för honom också. De äldre behöver bara känna till grundläggande teknikerna. Han behöver inte fokusera på avancerade tutorials.
  4. Var vänlig nog att ge anteckningar till din student. Instruktionerna i häftet kan vara för många för honom att bearbeta, så utvidga gest av omräkning dessa riktningar. Använd mnemonics för enklare referens. Lista de begrepp som han finner svårt att förstå, och göra en insats för att leta efter sätt att bryta den tekniska barriären.
  5. Förtydliga de tjänster som ges av en gadget - att inte alla telefoner innehåller samma funktioner, som datorer har olika minneskapacitet, eller att tv inte har samma antal kabelkanaler.

De äldre kan vara tekniskt utmanas

De äldre kan vara tekniskt utmanas, men de är läraktiga. Det beror bara på hur du levererar din lektion. Som nämnts, vara exceptionellt tålamod, för dessa människor faktiskt observerar hur en sak fungerar, men är ofta rädda för att prova att använda dem.