E2y

Hur man kan främja teen hälsa

När våra barn är mycket unga, tar vi hand om alla deras behov. Vi väljer sin mat, sina kläder, vi även välja sina lekkamrater. När de växer och mognar, ger vi dem lite mer kontroll över sina val, och vi tenderar att styra mer än beslutar. När de är tonåringar, måste vi hjälpa dem att göra val som kommer att ha en positiv inverkan på deras vuxna liv, vilket är precis runt hörnet. Självklart vill vi att de ska vara lyckliga och friska - här några tips om främjande teen hälsa:

 1. Uppmuntra din tonåring att etablera en förtroendefull relation med din husläkare, och försöka ge honom lite utrymme och avskildhet. Om ditt barn skulle känna sig mer bekväm, hjälpa honom att hitta en läkare som han själv. Det viktiga är att han har en professionell att han kan vända sig till för goda råd utan oroande att allt han säger kommer att skickas till dig.
 2. Se till att din tonåring har regelbundna kontroller med en tandläkare och en optiker.
 3. Tillhandahålla hälsosamma, välbalanserade måltider. Tonåringar kommer att äta en viss mängd skräpmat när de är ute ur huset, men försök att lagra ditt kylskåp och skåp med näringsrik mat, mellanmål och drycker.
 4. Främja fysisk aktivitet och deltagande i idrott. Det är särskilt fördelaktigt att främja "livets sport" eller de som hon kommer att fortsätta att njuta av under hela vuxenlivet. Bra exempel är golf, tennis och simning.
 5. Prata med din tonåring om mat och kropp frågor. Betona vikten av att göra kostvanor för att främja god hälsa, och inte för att förbättra utseendet.
 6. Hur man kan främja teen hälsa. Uppmuntra din tonåring att etablera en förtroendefull relation med din husläkare, och försöka ge honom lite utrymme och avskildhet.
  Hur man kan främja teen hälsa. Uppmuntra din tonåring att etablera en förtroendefull relation med din husläkare, och försöka ge honom lite utrymme och avskildhet.

 7. Ge och uppmuntra användningen av solskyddsmedel.
 8. Uppmuntra din tonåring att dela sina känslor. Depression, ångest och panik störningar gör ibland sitt första framträdande under tonåren - låt ditt barn vet att det finns ingen skam i att söka hjälp.
 9. Prata med ditt barn om de många farorna med narkotikamissbruk och alkoholkonsumtion. Betona det ohälsosamt effekt på kropp och själ, följderna av nedsatt omdöme, och de juridiska frågor som de kan stöta på genom att hänge sig åt sådana beteenden.
 10. Lär din tonåring hälsosamma sätt att hantera stress. Uppmuntra motion, avkoppling, och stillestånd.
 11. Lär ditt barn att bli en säker förare. Insistera på att hon aldrig dricka och köra eller komma in i en bil med en förare som har haft ännu en drink. Låt din tonåring vet att även om du inte godkänner minderårigas alkoholkonsumtion, om behovet någonsin uppstår, kommer du att plocka upp henne.
 12. Förbjud rökning i ditt hem och vara säker på att din tonåring är medvetna om de dödliga konsekvenserna av att bli beroende av tobaksvaror.
 13. Prata med din tonåring om sex. Även du borde verkligen uttrycka dina egna moraliska värderingar om sexuell aktivitet, vet att i slutändan din tonåring kommer att behöva fatta sina egna beslut. Främja abstinens eller åtminstone, säkert sex. Tala länge om de eventuella följderna av teenage könet inklusive oplanerad graviditet och sexuellt överförbara sjukdomar. Diskutera den känslomässiga sidan av kön, till känslor av självkänsla, grupptryck, och makten att säga nej. Låt din tonåring vet att du kommer att svara på frågor utan att döma.
 14. Se till att din tonåring har regelbundna kontroller med en tandläkare och en optiker. Tillhandahålla hälsosamma, välbalanserade måltider.
  Se till att din tonåring har regelbundna kontroller med en tandläkare och en optiker. Tillhandahålla hälsosamma, välbalanserade måltider.

 15. Kanske viktigast - föregå med gott exempel. Din tonåring kommer att lära sig mer om att ta hand om sig själv från att titta på dig än att hon kommer att lyssna på dig. Ät bra, motionera, och inte ägnar sig åt riskfyllda beteenden.