E2y

Hur man hjälper en misshandlad hustru

Om en av dina vänner anförtror dig att hennes man är fysiskt misshandlar henne, vad ska du göra? Här är några av de sätt som du bäst kan hjälpa en misshandlad hustru:

  1. Lyssna. Detta kan bara vara en av de viktigaste sätten du kan hjälpa till din vän. Låt henne berätta hela sin historia, utan att du ger din åsikt eller ditt omdöme. Lyssna bara. Detta kommer också att hjälpa dig att avgöra omfattningen av våld i hemmet som din kompis har uthärdat, och att senare hjälpa henne planera ett tillvägagångssätt.
  2. Gå med din vän till en läkare. Detta gäller särskilt om den fysisk misshandel är mycket omfattande. Har hon kontrolleras för eventuella inre skador och komplikationer.
  3. Förstå din vän. Naturligtvis skulle du normal reaktion vara att pressa din vän att lämna relationen. Vet dock att i många fall kvinnor vägrar att lämna missbruk relationer på grund av olika skäl - de vill inte göra det svårt för sina barn, de tror att deras make kommer att förändras, de älskar sin make. Med alla medel försöker att hjälpa din vän att göra ett klokt beslut och tala om för henne att komma ur ett missbruk relation kommer att vara det bästa för alla i det långa loppet. Om hon fortfarande vägrar att lämna sin man - inte döma henne. Hon behöver inte någon att döma henne just nu. Bara låt henne känna att du alltid skulle finnas där för henne, oavsett vad. Om du fortsätter att pressa henne till att göra något som hon inte är bekväm att göra, hon bara kan börja känna alienerade mot dig.
  4. Erbjud ditt hus som en tillflyktsort. Om din vän inte har någon annan plats att gå, kanske du öppnar upp ditt hus till henne, åtminstone tillfälligt. Vet att en av de möjliga orsakerna till att en kvinna skulle vägra att komma ur ett missbruk relation är att hon inte vet vad de ska göra härnäst. Upprätta planer med henne om hur hon skulle fysiskt lämna sitt hus och ta sina barn tillsammans med henne. Sedan hjälpa hennes plan där hon skulle gå till jobbet, där hon skulle hålla sina barn, etc. Genom att ha sådana planer, hon vet att hon har en framtid bortsett från sin missbrukande make.
  5. Hänvisa henne till kriscentrum. Tar fram National Domestic Violence hotline på 1800-799-SAFE. De bör hänvisa din vän till lokala kriscentrum och vindskydd.
  6. Kolla upp henne. Om hon fortfarande vägrar att lämna sitt hem, är det bästa du kan göra för att regelbundet ringa upp henne för att kolla om hon gör bra. Du bör planera för en nödsignal eller kod så hon kunde lätt kommunicera med dig att något är fel. Om maken börjar agerar upp, till exempel, kunde hon bara ringa upp dig och säga ett kodord, och du skulle vara på väg till hennes hus med polisen.

Dessa är bara några av de sätt som du kan hjälpa en misshandlad hustru

Hur man hjälper en misshandlad hustru. Gå med din vän till en läkare.
Hur man hjälper en misshandlad hustru. Gå med din vän till en läkare.

Dessa är bara några av de sätt som du kan hjälpa en misshandlad hustru. Kom ihåg att du är det inte bara för att hjälpa henne fysiskt, du bör ge emotionellt stöd samt. Lycka till, och hoppas att detta hjälpte dig!