E2y

Hur man hittar en fredsdomare att förrätta ditt bröllop

Vissa par vill inte gå igenom alla förberedelser som är inblandade i ett traditionellt bröllop. Andra föredrar att ha ett enkelt bröllop med endast familjemedlemmar och / eller nära vänner närvarande. Andra vill ha en icke-konfessionell vigseln för att inte såra de parter som har olika trossamfund.

Hur man hittar en fredsdomare att förrätta ditt bröllop. Förbered allt pappersarbete som krävs för din civila bröllop.
Hur man hittar en fredsdomare att förrätta ditt bröllop. Förbered allt pappersarbete som krävs för din civila bröllop.

En vigselförrättare är någon som är behörig att utföra ett bröllop, oavsett om det är en medlem av prästerskapet eller en sekulär officiell som tillåts av staten att legalisera ett äktenskap. Sekulära tjänstemän inkluderar borgmästare, domare, fredsdomare och notarius publicus. Ett bröllop förrättade av en sekulär tjänsteman kallas en borgerlig vigsel. Om du vill hitta en fredsdomare att förrätta ditt bröllop titta på tipsen nedan.

  • Se till att du och din tilltänkta båda överens om att man vill ha en civila vigslar. Det kan vara förmildrande omständigheter som kan hjälpa dig att bestämma att gå för ett civilt bröllop och det är bäst att båda parterna är överens om det slutliga valet.
  • Förbered allt pappersarbete som krävs för din civila bröllop. Du måste fortfarande ha ett äktenskap licens innan du kan gifta. Äktenskapet licens ska utfärdas i det område där du tänker gifta dig.
  • Du har möjlighet att skriva egna bröllop löften om du finner det nödvändigt. I de flesta fall ceremonin för en borgerlig vigsel är kort och enkel och kan eller inte kan ha inkludera vissa ord råd från fredsdomare.
  • Vissa fredsdomare har egna hemsidor där du kan kontrollera kraven, inklusive de priser som måste betalas till vigselförrättare.
  • Bestäm hur du vill att den civila ceremonin ska genomföras. Du kan ha en enkel ceremoni som inte kommer att kräva en repetition. Om det finns andra människor som kommer att delta i ceremonin, kan du begära att fredsdomare för en repetition.
  • Bestäm var du vill hålla vigseln. Den fredsdomare kommer inte kräva att du ska presentera er själva i hans kontor, men det är perfekt. Du kan hålla den vart du vill och begära fredsdomare att antingen bära en dräkt eller en kostym.
  • Besök kontoret av fredsdomare i din stad eller stad och göra förfrågningar om hur han genomför en vigsel. Fråga om de krav och förse honom med de nödvändiga handlingarna innan själva dagen för bröllopet. Boka ditt bröllop datum med kontoret av fredsdomare. I vissa fall måste du betala i förväg eller efter ceremonin. Du kan också åläggas att ha en pre-bröllops möte med fredsdomare där han kommer att ge dig råd och se till att du är redo att gifta sig.
  • Se till att du är bekväm med fredsdomare du har valt att förrätta ditt bröllop. Det är en av de mest minnesvärda ögonblicken i ditt liv och du vill ha goda minnen av det. Trots en borgerlig vigsel kan ta allt från 15 till 30 minuter att göra den minnesvärd genom noggranna förberedelser och val av officiant.


Det är ganska lätt att hitta en fredsdomare att förrätta ditt bröllop. Nyckeln ligger i att identifiera rätt fredsdomare och följa kraven på bröllopet ska legaliseras. Gör notera att fredsdomare inte kommer att utfärda vigselbevis. Han kommer att skicka det till stadshuset eller rådhuset och du kan få det efter ett par dagar från staden registret.