E2y

Hur man har lättare en - mot-en samtal med din tonåring

Att ha en-mot-man talar med någon kan vara stressande, än mindre ha en med din tonåring. Förhoppningsvis kan min lilla guide hjälper dig i knepiga situationer.

Steg 1

Se till att du och din tonåring är i en bekväm plats. Mitt råd skulle vara att inte ha ett samtal på en offentlig plats, eller i din tonåring sovrum. Offentliga platser kan ibland känna sig klaustrofobisk, och medan en favorit rum för din tonåring (t.ex. hans sovrum) är bekvämt för honom när han är avkopplande, kan det kännas som en invasion om du försöker och har ett allvarligt samtal med honom där. Försök att prata i vardagsrummet, där saker och ting är öppen, varm och lugn. Köken skulle vara något mindre att föredra, men om du måste flytta till dit, det är okej också. Kök, samtidigt som hjärtat i hemmet, också generera en hel del värme, vilket kan göra för eldiga humör.

Steg 2

Om du är en förälder par, försöka dela upp. (Om du är en ensamstående förälder, är det okej att hoppa över det här steget.) När allt är detta en en-på-en vi försöker ha, inte ett två-mot-en, men i vissa situationer som är okej. Att ha båda föräldrarna i rummet kan göra din tonåring känner sig sämre, arg, eller ganged på. Försök och få hans eller hennes "favorit" förälder, den som han känner sig mest bekväm med, prata med honom i enrum.

Steg 3

Hur man har lättare en - mot-en samtal med din tonåring. Se till att du och din tonåring är i en bekväm plats.
Hur man har lättare en - mot-en samtal med din tonåring. Se till att du och din tonåring är i en bekväm plats.

Stanna ett par meter bort. Det är okej, till exempel, att sätta en lugnande hand på hans axel, men inte komma upp i hans ansikte, så att säga. Du vill ge honom det utrymme han behöver för att hålla sig lugn, avslappnad, och, återigen, det kändes som om han inte invaderas. Att sitta på motsatta ändar av soffan är perfekt. Skaffa en tum från hans ansikte kommer, lita på mig, vara kontraproduktivt och leda till ilska och frustration. Denna brist på intensitet kommer att hålla båda parter lugn och levelheaded, vilket är hur du kommer att uppnå de resultat du vill ha.

Steg 4

Håll din röst lugn, men inte nedlåtande. Ingenting gör en tonåring mer arg och upprörd än att man talar ner till tycker han är ett barn. Jag antar att man kan kalla det något av en omvänd psych flytta. Genom att behandla honom som en vuxen, det finns en större chans att han kommer att agera som en vuxen. Vara lika med eller kamrater i den här konversationen. Att ha en "jag är äldre än du och jag är din förälder så du måste göra som jag säger" attityd kommer att få er båda ingenstans snabbt.

Steg 5

Detta är typ av en bonus steg. Förhoppningsvis så långt allt har gått bra och smidigt, men här är ett par extra lite tips för att hålla det på så sätt under samtalet. Om din tonåring börjar att sätta upp försvar, hålla sig borta från ordet "men", även om du säger, "Jag förstår, men ..." Gå till, "Jag förstår var du kommer från. Kanske du kan titta på det här sättet ... " Det tar mer andetag, men det är värt det. "Men" är lika med "glömma vad jag sa då, det är vad jag egentligen menar," och jag tror inte att någon vill höra.

När en-mot-en är klar, se till att du förblir vänlig. Stå, säger något i stil med "Jag är verkligen glad att vi kunde ha den här chatten." Undvik ord som "prata" eller "konversationen." Det gör saker och ting låter allvarligt, och det kan förstöra den avslappnade stämning du har arbetat hårt för att skapa. Oavsett vad du gör, ska du inte vara sarkastisk! Det är som ett steg framåt, tre steg tillbaka. Försök att sluta med en kram, kyss på kinden, och / eller "Jag älskar dig." Var inte rädd för att visa din kärlek som en förälder.


Om du är en förälder par, försöka dela upp. Stanna ett par meter bort.
Om du är en förälder par, försöka dela upp. Stanna ett par meter bort.

Jag hoppas som hjälper dig ut lite. Det finns en sista sak jag skulle vilja lämna dig med som en all-around regeln. Vad du än gör, oavsett vad du pratar om, snälla, lyssna på din tonåring, och verkligen menar det - inte bara låtsas lyssna medan du tänker på vad du ska säga härnäst Det handlar om din! tonåring, inte du. Tja, det kan vara i vissa situationer, men oftare än inte, det handlar om din tonåring! Jag tror att om du frågar de flesta tonåringar, skulle de säga att de känns som deras föräldrar inte lyssna på dem. Verkligen lyssna när de talar och uttrycka sina känslor. Det kommer förmodligen att vara den enda som får poäng över på kort sikt, och får en starkare relation på lång sikt.