E2y

Hur man har en bra sommar med barnen

Sommartid för barn är den tid på året att bygga roliga minnen att de kan se tillbaka på att definiera sin barndom. Som förälder vill du se till att dina barn har roligt, är upptagna med givande aktiviteter medan samtidigt bo säkert. Det är ditt jobb att övervaka deras verksamhet, men samtidigt tillåta dem lite fria tyglar om vad de vill göra.

Här är hur man har en bra sommar med barnen.

Hur man har en bra sommar med barnen. Få ditt barns input.
Hur man har en bra sommar med barnen. Få ditt barns input.

  • Få ditt barns input. Om du inte vet vad du ska göra med dina barn, fråga! Tänk läger, konst klasser eller inskrivning i gymnastik eller andra sportaktiviteter så att de kan utveckla sina fritidsintressen och andra färdigheter. Innan starten av sommaren, fråga dina barn vad de skulle vilja göra. Barnen kommer lätt frivilligt vad de har i åtanke. Det kan vara så enkelt som att säga att de vill ha en lek datum eller sova över med en kompis, eller något mer genomarbetade som sommarläger eller en resa till mormors hus. Eftersom det är de som kommer att engagera sig i verksamheten, bör de ha ett ord på vad de ska göra.
  • Knacka in sin kreativitet. Om ditt barn är musikaliskt benägna, se om du kan skriva in honom i piano eller violin lektioner. Visar han en förkärlek till dans eller målning eller ens serietidning konst? Om så är fallet, det finns flera klasser du kan anmäla ditt barn för en månad eller två. Eftersom de flesta skolor inte längre har konst eller musik program, är sommaren en bra tid att utforska ditt barns kreativa sida.
  • Uppmuntra läsning. En av de bästa sakerna du kan göra är att få dina barn att läsa under sommaren. Förhoppningsvis blir det en passion som bär över resten av året och väl i sina vuxna liv. Genom böcker, kan dina barn utforska nya platser och träffa nya människor. Gör det en gång i veckan vana att gå till ditt lokala bibliotek. Som ett plus, finns det ofta gratis aktiviteter för barnen att göra samt gruppmöten sagostund.
  • Ta en resa. Gör det till en vana att åtminstone gå till en intressant plats för sommaren. Ta lite ledigt och gå för en weekendresa. Det behöver inte vara Disneyland, men det kan vara att gå på en picknick, gå camping eller fiske eller ens kontrollera på ett lokalt hotell så att de kan njuta av poolen. Utnyttja fri entré dagar till djurparken och museet.
  • Har hjälpa dem runt huset. Eftersom de inte är i skolan, betyder det att du har ett extra par händer för att hjälpa omkring. Om de vill behålla sin ersättning och vill uppmuntra ansvarstagande, har dem att göra sysslor. En del av att ha roligt och växa upp är att veta att du behöver för att få jobbet gjort också. Beroende på ditt barns ålder, kanske de kan ta på enkla barnpassning jobb. Har dina barn plantera träd och blommor på gården. Gör dem som ansvarar för rengöring deras rum. Lär dem vikten av att göra sysslor och andra nödvändiga saker innan du går ut och ha kul.


Använd din fantasi eftersom det finns konstigt i världen genom dina barns ögon. Enkelt blickar på natthimlen eller trädgårdsskötsel på gården kan vara en spännande upplevelse för dina barn så länge du är där med dem.

Om du håller dessa saker i åtanke, kan du undvika att behöva komma med saker att hålla dem underhöll.