E2y

Hur man har en bra relation med din mamma - in-law

Trots att hon ofta får ett dåligt rykte, är din mamma-in-law oftast ganska fantastisk kvinna. När allt tog hon din make, inte hon? Det är viktigt att ha en bra relation med din mamma-in-law, att visa din make att du bryr dig om dem och att lära ditt barn respekt för sina morföräldrar. Om du kämpar med tanken men, du är inte ensam. Vissa av oss behöver bara några tips när det gäller att ha en bra relation med våra mor-in-law och dessa tips erbjuds nedan.

Steg 1

Respektera henne. Din mor-in-law har en hel del livserfarenhet. Även om du kanske inte alltid håller med henne, är det viktigt att visa henne den respekt som hon förtjänar. Hon kan ha en stor inverkan på ditt liv genom hennes barn (din make), så du vill börja en bra relation med henne genom att ge henne välförtjänt plats på den tronen.

Steg 2

Hur man har en bra relation med din mamma - in-law. Respektera henne.
Hur man har en bra relation med din mamma - in-law. Respektera henne.

Vara till hjälp. Din mor-in-law kommer att uppskatta en god arbetsmoral, oavsett uppgiften. Genom att vara till hjälp, du bevisa dig själv till henne som en god människa. Erbjud dig att köra henne ställen hon behöver gå, hjälpa till med reparationer runt huset och aldrig, aldrig förvänta sig något i gengäld. Din generös inställning kommer att lämna din mamma-in-law stolt att vara i ditt sällskap.

Steg 3

Kommunicera ofta. Den värsta klagomål av en mor-in-law är att hon känner ur loopen. Tänk på det: du ringer din mamma hela tiden, men hur ofta gör du prata med din mamma-in-law? Det är viktigt att låta din mamma-in-law i ditt liv om du vill ha en bra relation med henne. Berätta för henne om de små sakerna och få henne att känna som hon är en del av din närmaste familj (utan dela ut för mycket personlig info!)

Steg 4

Gör henne stolt. Om du vill ha en bra relation med din mamma-in-law, måste du vara en person som hon vill ha en relation med. Det är, måste du vara en god människa i ditt dagliga liv så att du gör henne stolt över att ha dig som en son eller dotter-in-law. Dåliga vanor, besök fängelset och soffpotatis syndrom kommer bara att förvärra din relation. Gör det mesta av ditt liv och din mamma-in-law kommer att ta notis och vill ha en bra relation med dig.

Steg 5

Steg 1. Vara till hjälp.
Steg 1. Vara till hjälp.

Behandla henne barnet väl. Om du tänker på det, har din mamma-in-law höjt din make från dag 1, så det är inte konstigt att hon kämpar med tanken på hennes barn bor med dig. En del av en bra relation med din mamma-in-law ger henne sinnesfrid att hennes barn är älskad, uppskattad och vårdas. Hon kommer att vara mycket mer trevlig och tillmötesgående att veta att du förstör sitt barn precis som hon skulle. Plus, kommer det att ge dig två något att prata och skratta om.


Kommunikation är en stor del av att ha en bra relation med din mamma-in-law, men det är inte den enda faktor som bidrar till en god relation. Banden mellan dig två måste formas av ömsesidig respekt, förståelse och stolthet. Det kommer att ta lite ansträngning, men det är en viktig uppgift om man vill ha ett lyckligt liv för dig och din make.