E2y

Hur man har en bättre relation med dina barn

Att bli förälder är verkligen en av de stora utmaningarna en människa någonsin skulle kunna möta. Föräldraskap är ett livslångt åtagande, och hur väl du göra som en mamma eller en pappa till ditt barn kommer att vara en viktig avgörande faktor för hur han kommer att bli som vuxen. Det är därför om att föräldraskap är viktigt är en riktig underdrift faktiskt. Att ha en god relation med dina barn bör vara en av dina största prioriteringar som förälder - mycket, mycket mer än din karriär, eller din ekonomi. Om du letar efter för att veta om olika sätt att få en bättre relation med dina barn, här är några tips som hjälper dig ut:

1

Hur man har en bättre relation med dina barn.
Hur man har en bättre relation med dina barn.

Ett. Alltid hålla kommunikationskanalerna öppna. En av de viktigaste faktorerna i ett förhållande är kommunikation. Utan kommunikation, kommer det i stort sett ingen relation att tala om alls. För att uppmuntra kommunikation, är det viktigt att du faktiskt ställa in tider för att vara tillsammans som en familj. Kom ihåg att det inte är viktigt att denna verksamhet vara genomarbetade, vad är viktigare är konsekvent. Dessa tider kan vara så enkelt som att ha middag tillsammans eller köra till platser tillsammans.
2. Respektera dina barn. Detta kan vara självklart, men den sorgliga sanningen är, många föräldrar ser sina barn som helt enkelt "unga" vars beslut och yttranden inte så stor roll. Här är ett tips som många utbildning proffs rekommenderar: behandla dina barn som du skulle vilja bli behandlad. Till exempel, skulle du inte vilja bli tillrättavisad av din chef inför alla dina andra kollegor, skulle du? I samma ljus, ska du tillrättavisa aldrig era barn inför alla sina vänner eller andra familjemedlemmar. Du bör också göra ansträngningar för att visa att hans beslut och preferenser - inom rimliga gränser - värderas. Inte bara kommer det hjälpa honom att må bättre om hans relation med dig, kommer han lär sig också att må bättre om sig själv också.
Tre. Läs mer om dina barn. Detta tips avser två punkter: både fakta som är specifika för ditt barn, samt allmänna uppgifter om barn som är i samma ålder som ditt barn.

För det första pekaren, bör du göra en ansträngning för att lära känna ditt barn: hans preferenser, rädslor, erfarenheter hemifrån, hans vänner, etc. Kom ihåg, det är viktigt att inte döma utan att lyssna. Låt ditt barn berätta om sin dag och låt honom veta att du är alltid där för att stötta honom och inte att kritisera.

Den andra pekaren berättar om de olika egenskaper som identifierar barn i vissa åldrar (enligt Child teoretiker och experter). Till exempel tre till sex år gamla barn är egocentriska som kan i allmänhet endast att se saker ur sitt eget perspektiv, och normalt är det vid sju års ålder som barn börjar att medvetet tänka på en annan persons känslor. Även barn från fyra till sex tenderar att följa auktoritet utan att fråga och utan undantag, det är runt en ålder av tonåren som de börjar tro att det kan finnas undantag från reglerna och att myndigheten får inte nödvändigtvis vara korrekt. Genom att lära mer om de allmänna egenskaperna hos barn i vissa åldrar, kommer du att bättre kunna veta hur man ska relatera till dem.

4. Öva auktoritärt föräldraskap stil. Även om det finns olika sätt att höja ditt barn, enligt föräldraskap experter, dessa stilar alla faller under tre specifika kategorier: auktoritativt föräldraskap, tillåtande föräldraskap, och auktoritärt föräldraskap. De första två är ytterligheter som bör undvikas, medan den sista är den idealiska.

Hur man har en bättre relation med dina barn.
Hur man har en bättre relation med dina barn.

Auktoritärt föräldraskap stil egenskaper inkluderar att vara konsekvent, uppmuntrande och stödjande, men fast i att fastställa regler och genomföra disciplinära åtgärder. Barn till auktoritära föräldrar vet att deras föräldrar kommer alltid att älska dem, men de kommer att behöva för att följa fastställda regler, för sitt eget bästa.

Där har du det! Dessa är bara några av de sätt att få en bättre relation med dina barn. Det kommer definitivt att kräva ansträngning från dig för att bygga en bra relation med ditt barn, det skulle förmodligen även kräva att du släppa andra viktiga saker att fokusera mer på att lyfta dina barn. Men fördelarna med att upprätthålla starka band med dina barn har gränslösa fördelar som skulle göra all din ansträngning värt det. Lycka till!