E2y

Hur man hanterar träffa sin familj

Ett faktum som kan bli helt klart efter några veckor eller månader för datering är att alla har en familj någonstans. Förr eller senare kommer ni att få träffa hennes, och detta möte kan kännas komplett med förstoringsglas, lögndetektor test, kontroller bakgrund och omfattande förhör. Det kan också betyda ett par öl, en grillad biff och en klapp på axeln. Du kan aldrig veta, så det är bäst att vara beredd på alla eventualiteter. Möte hennes familj är ofta ett positivt tecken för din relation, eftersom hon är mycket medveten om familjens normer där män är berörda och du tydligt cutten. Den första familjen mötet är ett bra sätt att introducera dig till andra människor i hennes liv, så kom ihåg att det är hennes dag så mycket som det är ditt. Här är några andra tips för att hantera den första släktmöte.

  1. Kom ihåg att det är besvärligt för alla. Du kanske känner speciellt nervös eller självmedveten om vad du kan förvänta sig från sin familj, men kom ihåg att de känner samma oro. De första minuterna kommer att bli lite krångligt eller formella eller stel, så oroa dig inte om det. När du komma förbi alla formaliteter, bör du kunna slappna av och låta samtal för att starta naturligt. Du kanske vill ta en mer passiv roll vid första och lät hennes familjemedlemmar ställer frågorna. Du behöver inte vara särskilt artikulera eller verbalt vid första, men du bör visa några verkligt intresse för ditt arbete och andra intressen. Hennes far kanske frågar "Så, säger Lisa mig att du är en ingenjör. Vad är det att jobba för regeringen?". Ditt svar kan vara kort men uppriktiga: "Sir, jag verkligen njuta av att få överlämnade ett projekt på måndag och tittar på det lämna mitt skrivbord på fredag ​​Det är vad jag vill om ingenjörskonst mest, en känsla av prestation.." Det behöver inte vara ett komplicerat svar, bara något som visar att du har en känsla av vem du är. Overtalking grund av nerver är sällan effektiva. Vänta tills alla är mer avslappnad innan de fick in mer komplexa konversationer.
  2. Fråga din flickvän om hennes familjs normala dynamik innan det första mötet. Du vill veta vilka ämnen för att undvika eller som anhöriga inte relatera väl med andra. Det är nästan alltid kommer att vara en galen farbror eller en snobbig kusin eller en arg syskon i mixen, så hjälper det att veta vad man ska förvänta sig i förväg. Hennes familj dynamik är troligen inte annorlunda än din egen, och du vet hur din familj beter sig under samvaro. Att ha lite bakgrundsinformation om de olika släktingar och hur de relaterar till din flickvän när ingen ser kan vara mycket användbar.
  3. Läs och observera kulturella eller religiösa sedvänjor. Om din flickväns familj är från en annan kultur, kanske du vill lära dig några av deras seder innan mötet dem för första gången. Vissa kulturer uppmuntra besökarna att ta bort sina skor innan hemmet, till exempel. Andra kan ha vissa klädkoder eller metoder för hälsning besökare. Du kommer att vilja titta på ditt språk i allmänhet, men vara särskilt medvetna om vanvördiga hänvisningar till Gud eller religion. Det kan också vara traditioner observerats vid matdags, så bara äta eller dricka när du är säker på att det är lämpligt. Du kanske också vill fråga din flickvän om hennes familjs syn på alkoholdrycker innan du tar över en dyr flaska vin som en gåva.
  4. Inte svettas de små grejer. Du kan känna som om några av hennes familjemedlemmar frågar olämpliga eller okänsliga frågor ibland, och de kan mycket väl vara. Tricket är att inte låta några omotiverade anmärkningar förstöra den övergripande punkt i övningen. Ett syskon kan helt enkelt handlar av svartsjuka, eller en kusin kan ha en privat pik på din flickvän genom pinsamt dig. Din flickväns pappa kan känna att det är hans plikt att grilla eventuella son-in-law, så försök att förstå att dessa människor bara kan spela ut roller som förväntas av dem. Övrigt svärföräldrar kan ha haft liknande erfarenheter när de träffades första gången i familjen också. Om din relation blir ett långsiktigt åtagande, har du år att träna din relation med dessa människor, så försök att inte låta en besvärlig första möte få ner din entusiasm över relationen.
  5. Var inte rädd för att nätverka. En sak som hjälper till att bryta isen är personliga nätverk. Många människor identifierar sig med sina yrken, så känn dig fri att prata en liten butik. Om du är en programmerare av handel, kan du upptäcka din flickväns kusin säljer datorer. Om du har ett intresse för sport, kan en farbror vara en pensionerad coach. Genom att börja på en gemensam grund, kan du sätta din flickväns familj till mods och spendera din tid talar om liknande yrkesmässiga intressen eller hobbies. Du kan generera några bra kontakter för kommande projekt, och hennes familj kommer att tillbringa sin tid talar du upp sinsemellan.

Hur man hanterar träffa sin familj. Kom ihåg att det är besvärligt för alla.
Hur man hanterar träffa sin familj. Kom ihåg att det är besvärligt för alla.

Det första mötet med din flickväns familj kan verka förödande eller mindre än inbjudande vid första, men första mötena i allmänhet sällan gå bra. Den andra och tredje möten med hennes familj ska gå smidigare, och du bör göra en insats för att träffa några av hennes familjemedlemmar en-mot-en för att verkligen utveckla en starkare personlig relation. Andra familjemedlemmar kanske vill behålla en bit, så respektera sina gränser från första mötet och du bör överleva upplevelsen.