E2y

Hur man handskas med en klängig preschooler

Clingy förskolebarn är inte bara svårt att lämna ensam, men kan ha oberoende problem som kommer att påverka dem senare i livet. Detta är ett symptom på separationsångest och även om det är en vanlig scen för barn, det finns sätt att uppmuntra självständighet från deras sida.

Här finns flera sätt att hantera en klängig förskolebarn:

Hur man handskas med en klängig preschooler. Har massor av tålamod.
Hur man handskas med en klängig preschooler. Har massor av tålamod.

  • Har massor av tålamod. Clinginess är en normal fas i ett barns utveckling, och förmå honom att växa ur det tar massor av tid. Vara beredd att försöka igen och igen med olika metoder och möjligheter att leda honom till ett mer självständigt förhållningssätt. Alltid visa en lugn attityd under denna tid, irritation eller oro i din del kommer bara unnerve honom mer. Alltid berömma honom för att ta steg mot självständighet och socialt beteende, och belöna honom med en favorit behandla för sådana initiativ. Vägleda honom längs separation problem han möter, och ge förslag på hur han behandlar det.
  • Upprätta en regelbunden rutin. Barnen inser hur sårbara de är utan betrodda vuxna, och detta gäller särskilt i nya miljöer. Genom att skapa en drop-off och pick-up rutin, kan ett barn vara säker på att du kommer att visas om och om igen vid en bestämd tidpunkt.
  • Låt dem lära känna sina vuxna handledare. Ett barn kan vara försiktig med främlingar, särskilt om du tränar honom att misstro dem. Inför sin lärare eller vuxen i sällskap, och sedan låta dem interagera på ett tag. När de hittar en gemensam grund, kommer det att bli lättare att lämna honom med hans nya vuxen vän.
  • Välj en förskola som passar honom. Undersök läroplanen, aktiviteter, personal och inskrivna och se om de är roliga, engagerande och lärorikt. Ha en sit-down för en dag sedan föra din förskolebarn och se om miljön är rätt för honom.
  • Upprätta gradvisa övergångar. För den första dagen i förskolan, stanna i området under hela sessionen. Lämna vid tidigare tider för varje efterföljande period tills du har etablerat en drop-off och pick-up schema. Detta gör att din förskolebarn att anpassa sig på sin egen takt utan att tynga honom med plötsliga förändringar.
  • Distrahera barnet med en aktivitet. Ångest är ett mentalt tillstånd, och psykologisk aktivitet kan reduceras med en distraktion. Leka med leksaker eller vänner kommer att lyfta ett barns sinne från rädsla för övergivenhet, och när han inser sin förälder är borta, han kommer för upptagen ha kul eller vila efteråt.
  • Ta en tröst objekt. Ungefär som Linus från Peanuts Comics har en snuttefilt, kan ett barn positivt besked från en bekant objekt. En favoritleksak, tillbehör eller kläder kan vara ett välkommet alternativ till den förälder eller hemmet han har tillfälligt lämnat bakom. Se till att kolla om han har tagit med sig föremålet med dig, och vara beredda att ersätta det bör det vara missriktad.

I slutändan, inget slår träffa en vän eller en grupp vänner i förskolan. Inte bara kommer de att hålla ett barn företag under hela dagen, men kommer faktiskt få honom att se fram emot följande dagarna.