E2y

Hur man håller minnena vid liv

Samla, spela in, fotografera och hålla minnen vid liv genom att vara kreativ

Ett minne kan vara knepigt - det kan förändras över tiden, kan delar gå förlorade, och ibland kan det vara helt malplacerad i hjärnan. Börja nu att behålla dessa minnen och vidarebefordra dem till familjemedlemmar som en dag kommer att minnas ditt hårda arbete.

Fotografier:

  1. Bilder i fotoalbum. En av de mest traditionella sätten är att ta bilder, skriva ut dem, och rada upp dem i ett album. Scrapbooking har exploderat i popularitet de senaste åren för att förbättra album, men det kan bli dyrt. Istället, hitta ett album som ger ett utrymme av varje bild att kommentera med namn, plats, datum, vad som kan ha sagts när bilden låstes fast, vad du kanske har känt när du knäppte bilden, och kanske till och med åldrarna ditt ämne (särskilt om spädbarn och småbarn).
  2. Ta en bild en dag. Om du är som de flesta, springer en dag till en annan, och sedan till en annan, och en månad eller år har gått för fort. Engagera sig för att ta en bild om dagen oavsett verkar viktigt för dig den dagen. Håll en dagbok om vad, när, var, vem och varför du knäppa den speciella bilden. I slutet av månaden, eller i slutet av året, tar de 365 bilderna och ordna dem i ett album med din journal. Varje dag kommer tillbaka till dig två gånger eftersom minnena kommer att återupplivas av andra saker som är viktiga för den dagen.
  3. Digitala bilder. Digitala kameror kommer med program för nedladdning och spara dina bilder. Okej, så du har allt sparat dem, nu vad? Du kan enkelt ladda ner dessa digitala filer till Shutterfly eller Snapfish och få utskrifter, sedan skapa album som ovan. Eller ta de digitala filer och skapa "minne böcker" i ett CorelDraw program (kolla in Corel för detta program). På en tom sida i ett CorelDraw, "importera" en digital bild. Detta görs genom att högerklicka på sidan, klicka på "import" och sedan bläddra till den mapp där du har sparat dina bilder, och öppna en bild. Det visas på CorelDraw sidan. Storlek det därför, sedan lägga informationen bredvid, ovanför eller nedanför bilden för att bevara minnet. När en sida eller sidor är klara med en eller flera bilder och manus, skriva ut och sedan binda returresa. Många kopior kan skrivas ut - sedan dela dina minnen med dina frågor.

Hur man håller minnena vid liv. Fotografier.
Hur man håller minnena vid liv. Fotografier.

Vykort:

  1. Semestertid. Köp ett vykort för varje dag du är att vara på semester. Varje dag, på baksidan av vykortet, skriv ner vad du gjorde, var du gick, hur du kände, och vem du var med. Men inte skicka vykort. I slutet av semestern, ta alla dessa kort hemma och göra dem till en del av din samling från andra semester - eftersom när du börjar denna tradition, kommer du att fortsätta det i år!
  2. Skickar vykort. Be din familj och vänner att skicka ett vykort eller få tillbaka en vykort från sin semester. Deras minnen blir dina minnen, och du kan hjälpa dem återuppleva sin stora tid. Hitta eller köpa en box för förvaring av dessa vykort. Sen när du känner fastnat i gamla hjulspår, ta ett par minuter, dra ut dessa vykort, och färdas ställföreträdande genom din familj och vänner.

Gamla fotografier:

Samla, spela in, fotografera och hålla minnen vid liv genom att vara kreativ. Bilder i fotoalbum.
Samla, spela in, fotografera och hålla minnen vid liv genom att vara kreativ. Bilder i fotoalbum.

  1. Minne böcker. Om du är dator kunniga, och du måste vara lite om du läser detta, överväga att skapa ett minne bok för familjemedlemmar. Ta gamla fotografier, skanna var och en och spara individuellt. Skapa sedan ett liknande minne bok som beskrivits ovan. Om familjemedlemmar i fotografierna lever fortfarande, be om deras tankar och minnen på bild och inkludera det i beskrivningen av bilden.
  2. Täcken. Skapa ett täcke från gamla fotografier. Bilder kan skannas och skrivs ut på tyg, därefter införlivas i ett täcke. Kolla in min artikel om att göra ett minne täcke . Som ovan, om du kan få tankar och minnen från de ämnen i bilderna, finns några broderi på varje enskild fyrkant, t.ex. namn, datum och plats.

Det viktigaste att komma ihåg är att dela dina minnen genom att bevara dem.