E2y

Hur man håller en hund från märkning territorium

Hundar har de mest ovanliga sätt att märka sina territorier

Hundar har de mest ovanliga sätt att markera sitt territorium. Detta är genom användning av deras urin. Men även om en hund älskar denna idé, är det mycket frustrerande för dig som ägare. Detta gäller oavsett om hunden gör detta utomhus eller inomhus. Bra att det finns några saker du kan göra för att hålla ditt husdjur från att göra det. Här, ta dessa saker du kan tänka på att hålla din hund från markerar sitt territorium:

  • Kastrera ditt husdjur. Detta är den process där äggstockarna eller testiklarna hos din hund tas bort. Undersökningar främja denna process eftersom det är bevisat att en stor andel av hundar slutar märkning efter kastrering. Detta gäller speciellt hos kvinnor.
  • Lär din hund rätt ställen för att urinera. Koppel din hund och gå in i ett träningspass med honom. Belöna honom när han följer ditt kommando.
  • Fånga ditt husdjur i agera av märkningen. Din hund kommer aldrig att veta att det inte är acceptabelt att göra sina markeringar inom specifika områden i hemmet om du kommer att lära honom lärdom efter att han har kissat redan. Det är viktigt att du håller ögonen fast på din hund så att du kan lära honom rätt saker när man gör handlingen.
  • Rengör området där det finns markeringar. Hunden kommer att hålla på markerar sitt territorium om han håller på att lukta hans urin i området. Därför är det viktigt att du gör ett sätt att städa upp hans urin tillsammans med lukten. Det är bäst att använda sällskapsdjur urin rengöringsmedel för att se till att lukten kommer att vara helt avstängd. Men hålla sig borta från att använda rengöringsmedel med ammoniak när det handlar om det markerade området. Eftersom hundar luktar ammoniak som urin, det är aldrig en bra idé att använda dessa saker.
  • Fastställa orsaken till markeringarna. Det finns olika skäl till varför en hund kan börja markera sitt revir. Detta kan vara ett resultat av en ny hund i huset, ett nytt barn, för mycket värme och andra typer av stress. Om du vet helt där din hund kommer ifrån, kan du hjälpa din hund mer att anpassa sig till situationen.
  • Låt inte hunden att upptäcka andra djur utanför ditt hem. Det finns tider att din hund kommer att markera helt enkelt på grund av avsikt att hålla din grannes hund utanför gården och huset. Om detta är fallet, blockera hans syn på djuren som detta eller lära honom att grannens hund är en vän och har sitt eget territorium.
  • Ge din hund lite ledarskap övningar. Det finns vissa fall att din hund är att markera sitt revir eftersom han känner att han är den som dominerar i huset. Om detta är fallet med din hund, engagera honom i ledarskap övningar. Visa honom att du är den enda ledaren i ditt hushåll på ett positivt och humant sätt.


För din hund

Hur man håller en hund från märkning territorium. Kastrera ditt husdjur.
Hur man håller en hund från märkning territorium. Kastrera ditt husdjur.

För din hund, kan lukten av hans urin vara ett tecken på hans sociala status. Men för dig, kan hans urin vara en motbjudande och snuskig sak. Även om du djupt förstå varför din hund gör en sådan sak, kan du inte leva livet med den vidriga lukten av din hunds urin behandlas som en vanlig doft. Därför lär dig hur du kan hålla din hund från att göra sina territoriella markeringar. Detta är inte bara för dig utan även för hälsan hos de övriga medlemmar i hushållet inklusive dina andra husdjur.