E2y

Hur man gör modersmjölk te

Om du är en mamma som har just levererat en baby

Om du är en mamma som har just levererat en baby, är det nödvändigt att du har god tillgång på bröstmjölk för att mata din nyfödda barnet. En hel del förslag från folk berätta för dig att äta vissa livsmedel för att öka din mjölkproduktion, men det är en dryck som definitivt kan göra jobbet. Bröstmjölk te garanterar en ökning av din bröstmjölk utbudet. Eftersom den är gjord av naturliga örter, kan du vara säker på att den är ekologisk. Rekommenderad dosering för modersmjölk te är 3 till 4 koppar om dagen. Gör din egen mammas mjölk te med följande steg:

Ett. Lista ner dina ingredienser innan rubrik för butiken. Se till att du har en komplett lista så att du inte skulle behöva gå fram och tillbaka för att få dina ingredienser. Din lista bör innehålla följande:

  • 1 uns av torkade gurkört eller Kardbenedikt lämnar
  • 1 uns av torkade nässlor eller hallonblad
  • 1 tesked någon av dessa frön: anis, kummin, koriander spiskummin, dill och fänkål

Hur man gör modersmjölk te. Om du är en mamma som har just levererat en baby.
Hur man gör modersmjölk te. Om du är en mamma som har just levererat en baby.

2. Förbered kokande vatten. Se till att vattnet kokar innan du sätter i bladen. Förbered en behållare för blandning som har ett säkert tätt lock. Att ha en tight mössa kommer att förhindra oönskade bakterier att bosätta sig i tekanna.

Tre. Sätt bladen i en värmebeständig burk eller tekanna och häll i kokande vatten för att fylla en halv gallon. Se till att du är skyddad när du hanterar varma föremål. Använd värmeskyddande handskar eller vantar när du håller en varm vattenkokare.

4. När du har fyllt i tekanna eller burk med vatten, säkra locket och stäng det ordentligt. Låt bladen branta natten. Kontrollera att locket är tät för att hindra bakterier och myggor från att förorena vattnet.

När det kommer till ditt barn.
När det kommer till ditt barn.

Fem. På morgonen, sila bladen. Du kan förvara te i kylen om du inte kommer omedelbart dricka det. Vad är bra med dessa te örter är att du kan lagra det i stora mängder. Detta kommer att minska din förberedelsetid i hälften.

6. Drick en kopp modersmjölk te innan omvårdnad. Förbered te genom att hälla en kopp i en tekanna och låt det sjuda på värme. Innan det börjar koka, sätta en tesked av någon av fröna. Låt det koka i fem minuter. Låt den svalna innan du dricker. Rekommenderade belopp per dag är upp till två liter modersmjölk te.

När det kommer till ditt barn

När det gäller ditt barn, är det alltid viktigt att gå för de naturliga ingredienserna. Du vill inte riskera ditt barns hälsa samt din egen hälsa. Det finns även andra drycker som Bockhornsklöver som kan hjälpa till att öka din mjölkproduktion men kom ihåg att aldrig blanda dricka båda på samma gång. Det är bäst att dricka ett tillägg i taget. Drick inte överdrivet, alla drycker i överskott är alltid en potentiell risk för din hälsa, dricker endast den rekommenderade dosen per dag. Kom ihåg att rådfråga din läkare innan du tar något tillägg och gör rådgöra med en utbildad och kunnig herbalist.