E2y

Hur man gör ett diagram släktträd

Familjen träddiagram är förmodligen en av de mest användbara metoder för att få en tydlig bild av din släkt linje. Det har den distinkta förmåga att visa dina föräldrar, mor-och farföräldrar, och era förfäders relationer genom utformningen av ett träd diagram, och kan gå långt tillbaka till så många generationer som du önskar. Helst kan du inkludera så många som 10 generationer i diagrammet från diagrammet av en viss förfader. Designa det är beroende på vad du vill. I vissa diagram är bara namnen på de personer som visas. Andra kan inkludera deras födelse år och år av döden. Datum för äktenskap och relaterade platser kan också ingå, om du önskar. Din familj träddiagram är ett bra sätt att spendera din tid på som en hobby, eftersom du kommer att kunna skapa något unikt ditt eget, och på samma gång, ta reda på mer om din familj historia och rötter. Du kan också upptäcka några mycket intressanta fakta om var du kom ifrån när du gör ditt släktträd. Här är hur du kan göra det.

Hur man gör ett diagram släktträd. Börja organisera din dokumentation.
Hur man gör ett diagram släktträd. Börja organisera din dokumentation.

  • Hur ska börja. Du kommer att behöva investera lite av din tid för att arbeta med detta projekt. Detta kräver en del forskning där du kommer att prata med släktingar, besöka ditt lokala bibliotek och kolla in sina arkiv, och samla in så mycket faktaunderlag som du kan få. Det handlar om din familjs historia och all den information du samlar måste vara giltig.
  • Börja organisera din dokumentation. När du har samlat alla dina nödvändig information, inklusive datum för födelse, giftermål och död, tillsammans med annan data du vill fylla i, kan du börja nu att ställa upp dem på ditt släktträd. Att göra det för hand är ännu mer givande och du kan vara stolt över ditt mycket eget arbete. Få några prover av andra släktträd på nätet för att ge dig en allmän uppfattning innan du börjar. Gör ett utkast av ditt eget träd. Få ett rent papper för att göra din utarbetandet och karta ut ditt diagram. Börja med namnen på alla dina släktingar först och sedan fortsätta att lägga in information. Det blir vad du placerar på din slutliga diagrammet.
  • Slutför din diagram släktträd. Om du är nöjd med din utarbetat schema, kan du nu fortsätta att överföra detta till din slutliga papper. Poster papper är bra att använda för detta projekt. Se till att ditt diagram är rent och jämnt dras i. Lägg in din information till de utrymmen du tillhandahålls på ditt träd. Innan ens börjar lägga till några dekorationer till diagrammet, se till att de data du har placerats i är klar. Var extra uppmärksam på dessa detaljer eftersom det kommer att bli mycket svårt att lägga in någon information om du redan har förskönat ditt träd. Om du är säker på att du har placerat i allt du behöver, kan du börja anpassa ditt diagram släktträd genom att lägga till dekorationer till det.
  • Andra alternativ. Om du har lite svårigheter när det gäller att dekorera ditt träd, kan du också kolla grafiker som är experter på den här sortens saker. Du kan hitta dem på nätet också. Ge dem en uppfattning om hur du vill att ditt släktträd ska se ut, antingen genom att kolla in andra prover eller använda dina egna kreativa idéer. Du kan också be dem om råd om hur du kan göra ditt träd så unik som möjligt.


Din familj träddiagram kommer att hålla ett register över dina tidigare och kommer att vara något värdefullt att dela med kommande generationer av din familj. Genom att göra detta, kommer de också att kunna känna sin egen släkthistoria och föra den vidare till kommande generationer.