E2y

Hur man gör en didgeridoo för barn

Barn älskar absolut och tycker om att spela en didgeridoo

Barn älskar absolut och njuta av att spela en didgeridoo. Varför? Eftersom det är inte så komplicerat. Det är i huvudsak tillverkad av ett långsträckt rör med en avsmalnande munstycke. Som ett instrument, fungerar den främst som en resonator. Det kan lätt bära och förstärka ljudet som du vill skapa. Allt du behöver göra är att placera dina läppar tätt och rakt på munstycket och då, börja surrande tonerna som du vill producera. Och voila! Du redan gör din musik med hjälp av en didgeridoo.

Hur man gör en didgeridoo för barn. Förbered ditt språkrör.
Hur man gör en didgeridoo för barn. Förbered ditt språkrör.

Så, om du är intresserad av att göra dig en didgeridoo för barn, här är dina tips:

  • Källa din PVC-rör. Om du vill att det ska genljuda väl, bör dess längd vara mellan 3 "och 4" medan dess diameter, minst 1 ¼ ". Tekniskt sett är en längre PVC-rör kommer att göra ett bättre ljud. Dock kan det vara svårt för barn att bära och spela det. Självklart, om barnen är lite längre än genomsnittet, står för de nödvändiga justeringarna på den faktiska längden av din PVC-rör.
  • Polera din PVC-rör. Börja med att slipa ner båda sina ändar. Gör det försiktigt. Inse att ditt mål är inte att göra båda ändar helt rundade. Det är redan tillräckligt om de vassa eller ojämna kanter tas ut av din PVC-rör. Torka ur PVC damm med en bit ren trasa.
  • Förbered ditt språkrör. Få en mjuk bivax. Du en behöver ett bra band. När du har det, placera det mot slutet av din PVC-rör. Sätt in den och sedan slå in den. Se till att det är tätt knådas mot din PVC-rör. Tätningen ska vara lufttät. Efteråt, få en annan remsa av bivax. Använd den så att du kan täcka utsidan av PVC rörets öppning. Fortsätt att lägga till några fler band tills du bildar någon form av ett triangulärt rör. Den mjuka bivax ska banta diametern på din PVC-röret till ungefär en tum. Ett bra alternativ för en mjuk bivax är en affisch papper. Du kan enkelt rulla en bit av den så att du kan bilda en kon. Efter det, limma den och placera den rätt i slutet av din PVC-rör.
  • Dekorera din didgeridoo. Uppmuntra barnen att hjälpa dig i försköna och anpassa instrumentet. Du kan använda akrylfärg om du vill göra den mer färgglad. Välj nyanser som är spännande och ljusa. Å andra sidan, kan du limma några pärlor, stenar, fjädrar, bitar av läder eller några upphittade föremål om du tänker göra det mer snygga utseende. Självklart vill du inte att över dekorera den. Dekorationerna bör ändå låta barnen att bekvämt flytta instrumentet som de spelar med den.


På grund av sin skenbara enkelhet

På grund av sin skenbara enkelhet, är en didgeridoo definitivt perfekt för barn att hantera. Det kan spelas om stående eller sittande, samtidigt som en av dess ändar för att vila direkt på marken. Det kan skapa djurläten, surras rytmer, och andra olika effekter när barnen blåsa i munstycket. Naturligtvis kan praxis hjälpa barnen att spela det ganska bra.