E2y

Hur man förstå om amning kan minska risken för barnfetma

Den fetma bland barn är ganska alarmerande

Den fetma bland barn är ganska alarmerande. Men vad som är ännu mer alarmerande är den fortsatta ökningen av statistiken. Eftersom fetma kan föras över till vuxenlivet, föräldrar måste ingjuta korrekt matvanor hos barnen mycket tidigt. Och oftast börjar i barndomen. Det finns en forskning som försökt att förknippa amning med barnfetma. Enligt denna forskning, barn som ammas är inte benägna till fetma. Många experter hävdar detsamma. Detta antagande har ännu inte studerats, men låt oss diskutera det skenbara sambandet mellan amning och barnfetma.

  • Amning uppmuntrar barnet att reglera utfodring. När ammas, är barnet tros ha en aning om när och hur mycket han skulle livnära sig som baseras på hans kropp svar. Detta är inte fallet i formel utfodring metod, där modern sägs reglera utfodring. Hon schemalägger matdags och mängden mjölk för att föda barnet. Till skillnad från formel utfodring, kan amningen hjälpa barnet känna igen behov och ledtrådar när man ska äta och när du ska sluta. Om amning är konsekvent, förstärker mamman barnets utfodring kontroll. Barnet kan sedan använda denna lärda kontroll när han blir äldre, vilket därmed kommer att hjälpa honom att undvika fetma.
  • Bröstmjölk är hälsosammare. Förmjölken, vilket är vad barnet får under de första minuterna av utfodring, har låg kalori nivå men har höga kolhydrater och protein. Detta är den törstsläckare komponent i bröstmjölk. Den moderns bröst kommer sedan producera eftermjölken, vilken till skillnad från förmjölk, har hög nivå av kalorier och fett. Det är den krämigare komponenten i bröstmjölk. Både förmjölken och eftermjölken är viktigt för barnets hälsa.
  • Bröstmjölk är en sund lugnande alternativ. När barnet gråter, är en förälders vanliga svaret att ge barnet en flaska mjölk, även om barnet inte är hungrig. Detta kommer dock att göra den komfort barnet förknippar med mat, en sammanslutning, som, när han blir äldre, kan leda till fetma. Jämfört med välling, är bröstmjölk en bättre lugnande alternativ, eftersom detta gör det möjligt för barnet att ha friska associationer till mat. Bröstmjölk lugnar också barnet utan att ge honom för mycket fett och kalorier. Detta beror på att barnet kommer bara få kalorifattig delen förmjölken, eftersom han är troligen blidkas när han kommer till eftermjölken komponenten. Jämför detta med välling som ger en enhetlig nivå av fett och kalorier.
  • Barn som ammas har acceptabel body mass index (BMI). I en studie har man funnit att barn som ammas är mycket magrare än formel som ammas. Det kan hänföras till de skäl som nämns ovan. Det betyder dock inte nödvändigtvis betyda att barn som ammas kommer att stanna magert när de blir äldre. Kom ihåg att kvarvarande lean beror på många variabler som matvanor, föräldra influenser, media påverkar och livsstil. Ytterst, men föräldrarna har en stor roll att spela för att förhindra barnfetma.


Barnfetma är klart ohälsosamt

Hur man förstå om amning kan minska risken för barnfetma. Amning uppmuntrar barnet att reglera utfodring.
Hur man förstå om amning kan minska risken för barnfetma. Amning uppmuntrar barnet att reglera utfodring.

Barnfetma är klart ohälsosamt. Bortsett från ohälsosam vikt själv, kan fetma öka barnets risk för kardiovaskulära problem och diabetes. Det minskar barnets självbild och självförtroende också. På grund av detta, måste barnfetma förhindras på alla möjliga kostnader.