E2y

Hur man förbereder ett barn för besvikelse

Som förälder

Som förälder är en av de svåraste saker som du kommer att uppleva att se ditt barn besviken och förtvivlad. Eftersom ditt barn saknar mognad för att förstå och hantera besvikelse, är det ditt ansvar att förbereda ditt barn för att uthärda verkligheten och orättvisor som livet ger. Prata med ditt barn och förklara att livet är en serie av upp-och nedgångar kommer att ge honom en förståelse för att han aldrig kommer att få vad han vill hela tiden. Om du förbereder ditt barn rätt, så du kanske har räddat ditt barn från potentiella traumatiska besvikelser som kan leda till känslomässig förlamning och död.

  1. Kommunikation är nyckeln. Nyckeln för att förbereda ditt barn för att klara av besvikelsen är genom att ständigt lämnar kommunikationen mellan dig och ditt barn öppna. Liksom allt annat i livet, är det viktigt att du och ditt barn är öppen och förtroendefull med varandra. Ibland kan ett barn kommer att känna sig rädd och rädd för en viss händelse som kommer att utspelas snart. Ditt barn är rädd för om han misslyckas i något där han förväntas att utmärka sig i, kommer han måste brottas med vad han tror folk kommer att tänka f honom. Som förälder måste du vara medveten om detta. Det enda sättet är att uppmuntra ditt barn att vara öppen med dig. Låt honom veta att han kan berätta något utan dom och ilska i ögonen. Kom ihåg att lyssna helt på ditt barn. Prata bara när barnet avslutar vad han har att säga.
  2. Förklara livets realiteter. Eftersom du har upplevt hur orättvist livet kan vara till någon person, är det ditt ansvar att förmedla vad du vet att ditt barn att förbereda honom för hans egna upplevelser. Säg till honom historier om misslyckanden och besvikelser som du eller personer du känner har upplevt. Toppa historien med att berätta för honom att något fel eller besvikelse är helt normalt och okej. Förklara att livet är en cykel av upp-och nedgångar. Ibland är du upp och glad och andra gånger kommer du att vara nere och ledsen. Beroende på ålder och mognad ditt barn, förklara livet på enklast möjliga sätt.
  3. Uppmuntra och gratulera din son när han lyckas och misslyckas. En hel del av ditt barns besvikelser kommer från dig och hur du uppfattar och döma honom. I varje utmaning, kommer din son känner press att lyckas att tjäna din kärlek och kärlek till andra. Du kommer att behöva tillstånd honom i konceptet att ett misslyckande är bara ytterligare ett steg av cykeln och att du kommer att älska honom om han lyckas eller misslyckas. Om ditt barn går in i en sport tävling, gratulera och uppmuntra honom om han vinner eller inte. På så sätt kommer det villkoret att barnet att vinna är inte allt. Naturligtvis kommer du vill uppmuntra honom att fortsätta att försöka att utmärka sig i sporten så kom ihåg att berätta för honom att du är säker på att han kommer att göra bättre nästa gång.

Vid utarbetandet av ditt barn för besvikelser

Hur man förbereder ett barn för besvikelse. Kommunikation är nyckeln.
Hur man förbereder ett barn för besvikelse. Kommunikation är nyckeln.

Vid utarbetandet av ditt barn för besvikelser, måste du villkoret honom för misslyckande eftersom det i verkligheten, kommer alla att misslyckas vid en viss punkt. Det första steget i hans framställning är genom att tjäna hans förtroende. Återigen, är kommunikation nyckeln.