E2y

Hur man börjar bröllopsplanering

Det finns många detaljer att planera ett bröllop, även om det är en liten en. Nedan hittar du tips som jag hoppas kommer att täcka nästan allt för en genomsnittlig bröllop, kan du sedan finjustera genom att eliminera saker du inte behöver eller genom att lägga till saker som du behöver för din egna speciella händelse.

Hur man börjar bröllopsplanering. Platsen för din mottagning kommer härnäst.
Hur man börjar bröllopsplanering. Platsen för din mottagning kommer härnäst.

 1. Kyrka eller platser ceremoni ofta blir bokat ett år i förväg eller mer, så när du vet datumet för bröllopet, bör du boka din ceremoni. Om datumet är tagen, prova en annan tid på dagen, om ingen är tillgänglig, kan du leta någon annanstans eller ändra datum.
 2. Platsen för din mottagning kommer härnäst. Återigen, få de mest populära platserna bokas minst ett år i förväg. Du vill ha i åtanke att det finns familj och några gäster som kommer att vara på tre större orter som dag, den första är platsen bruden kommer vara redo, är den andra ceremonin plats, och den tredje är receptionen. Du måste se till att det finns gott om tid för att köra till varje plats utan att vara sent. Även mindre avståndet mellan varje, desto bättre.
 3. Om det finns ett specifikt band eller discjockey som du vill, måste du boka dem så fort din mottagning är inställd. Återigen, minst ett år i förväg.
 4. Din fotograf och / eller filmare bör bokas nästa. De får också fyllda sex månader till ett år i förväg.
 5. Din brudklänning också kan ta ett tag. De flesta brudar gör detta deras första stopp. Du vill ge klädbutik eller maker, gott om tid att göra förändringar, i själva verket kan din sista montering vara en vecka eller två innan bröllopet.
 6. Eftersom alla andra stilar kommer att följa brudens stil av klänning, kan du och dina tärnor börja leta efter sina klänningar.
 7. Blommor oftast inte kräver så mycket förvarning som ovan. Kom ihåg att du kommer att behöva sättas på tärnornas klänningar innan du beställer blommorna för färgschema. Försök att få en provbit av materialet för att få till florist med dig.
 8. Brudgummen och hans marskalkar ska monteras för sina tuxes ungefär tre månader innan bröllopet. Brudgummen ska välja vad han vill, men det är en bra idé för bruden att gå med honom att se till att deras kläder passar ordentligt.
 9. Om det finns en hel del tid mellan ceremonin och mottagning, måste du avgöra om det finns ett ställe att gå för speciella utomhus bilder, eller tillbaka till en familjemedlem hus för en drink och tilltugg. Vissa par och deras partier brud åka till sjukhuset eller vårdhemmet för att besöka en sjuk förälder som de fortfarande vill inkludera i sin speciella dag. Andra går att besöka platser som de arbetar, till exempel en djurpark eller brandstation.
 10. Glöm inte din tårta! Bara om alla bagerier göra bröllopstårtor och kommer att leverera och ställa upp dem för dig i receptionen platsen.
 11. Om du väljer att, kan du reservera sedan en limousin eller vagn för att transportera dig till dina platser.
 12. Det finns många mindre detaljer som kan hanteras av det bästa man och brudtärna och / eller familjemedlemmar såsom dekorationer och centerpieces, meddelar par kommer in i receptionen, favörer, etc.
 13. Glöm inte att beställa inbjudningar när du vet säkert var och när allt sker, och efter dina färger är definitiv.
 14. Kom ihåg att plocka ut presenter till dina brudtärnor och marskalkar!

Bröllop planering är utmattande, spännande, och värt besväret, glöm inte att ha lite kul!