E2y

Hur man blir en bättre styvförälder

Det blir mer och mer vanligt att gifta sig med någon med barn från ett tidigare förhållande. Medan vissa barn välkomnar idén om en andra förälder siffra i sina liv, andra ont fortfarande från frånvaron av sitt tidigare moderbolag. Att vara en riktig styvförälder till dem innebär att kunna hantera sin frustration på dig samt introducera tanken av nya människor i deras liv.

Här är några sätt att bli en bättre styvförälder:

  • Fråga biologisk förälder om hur man vinner över sina barn. Hon kommer att ha en god uppfattning om vad hennes barn är och kan hjälpa dig längs processen för bindning med dem. Din nya make kommer att vara en naturlig guide och din bästa partner för att bygga upp din nya familj.
  • Förbättra ditt tålamod. Acceptera att anpassa sig till den blandade familjen är ett långsamt arbete, som psykologiskt skydd från möjligheten att du kan försvinna från deras liv också. Undvik att bestraffa eller tillrättavisa dem utan kunskap om deras förälder. Ta inte deras negativa beteende personligen, eftersom de kan sannolikt vara att uttrycka sin frustration om deras nya och ovälkomna situationen.
  • Hitta en gemensam grund. Undvik att vara ett substitut för den frånvarande föräldern. Börja med tanken att ni båda älskar biologisk förälder och bör arbeta för att göra henne lycklig. Arbeta på din relation därifrån, hitta gemensamma intressen
  • Var uppmärksam på din styvbarn. Han själv kommer att ge ledtrådar om hur man ska behandlas. Yngre barn kommer att ha en mer uppmärksam förälder siffra, medan ungdomar vill rymden. Uppmuntra sina beteenden av acceptans för den nya verkligheten. Ungdomar är lättast att binda med, inte har några begrepp eller sociala påföljder för förlust eller ombildade familjer. Det arbete ni lagt ned bindning med ditt styvbarn tidigast kommer att ägna större utdelning med tiden på.
  • Kom ihåg att fungera som den vuxne. Styvbarn kan visa vredesutbrott, begår brottsligt beteende eller visa öppen fientlighet för att bryta ner dig. Tappa inte huvudet kallt eller agera som ett barn själv. Tänk på det som träning för de senare stadierna av din relation. Hitta positiva sätt att hantera. Steg tillbaka om han vägrar att dela prestationer med dig.
  • Njut av lite ensam tid med honom. Tidiga relation roller mellan styvförälder och barn definieras i första hand med sin relation med den naturliga föräldern. Genom att spendera tid tillsammans, kommer en relation utvecklas mellan de två utan att behöva ta till den tredje parten.
  • Bli medlem av en styvförälder s stödgrupp. Andra styvföräldrar är också kämpar med sina nya roller, och har bildat grupper för att stödja varandras insatser. Grupp interaktion kan göra underverk på att lindra stress samt att finna lösningar på specifika problem. Du kan också delta i online stödgrupper för en större, om mindre intim bindning med andra styvföräldrar över hela landet.

Hur man blir en bättre styvförälder. Fråga biologisk förälder om hur man vinner över sina barn.
Hur man blir en bättre styvförälder. Fråga biologisk förälder om hur man vinner över sina barn.

Att vara en styvförälder är ett svårt arbete, och ingenting är garanterat trots alla ansträngningar. Ta styrka från din make och åta sig detta mödosamma företag för hennes skull.