E2y

Hur man behandlar en hund i chock

En av de läskigaste saker som kan hända dig som sällskapsdjur ägare är att uppleva din hund att gå in chock. Chock kan döda, snabbt, det kan lämna ett djur med permanenta skador på hjärnan och / eller centrala nervsystemet, eller, om du är vaken och medveten, kan en hund att återhämta sig från chocken och gå vidare som om ingenting hade hänt. Tecknen är inte så självklart som du tror. De uppenbara är:

 • Kramper
 • Collapse
 • Medvetslöshet
Inte så tydliga tecken är:
 • Förlust av färg i läppar, mun, områdena runt ögonen
 • Verkar vara stirrar ut i rymden
 • Verkar vara plötsligt deprimerad eller svag
 • Betydande nedgång i kroppstemperatur
 • Hjärtslag och andning kan bli snabb och svag
Om du är en hund ägare, kan följande steg sparar din hunds liv.

Steg 1

Hur man behandlar en hund i chock. Kontrollera din hunds kroppstemperatur.
Hur man behandlar en hund i chock. Kontrollera din hunds kroppstemperatur.

Ring din veterinär om du tror att du hund går i chock, är det första du bör göra ringa din veterinär -. OMEDELBART!

Steg 2

Kontrollera din hunds kroppstemperatur. Medan du ringer, leta efter en nedgång i kroppstemperatur genom att känna din hunds hud, särskilt på extremiteter och inne i munnen. När en kropp kommer i chock, börjar cirkulationen att stänga, råna kroppen av värme och hjärna, hjärta och andra vitala organ av syre. Titta att se om det finns en blekhet på tandköttet och ögonlock och försöka få din hund uppmärksamhet att undersöka hur lyhörda han är.

Steg 3

Kontrollera din hunds puls. Nästa sak du gör är att kontrollera din hunds puls. Kontroll en hund puls är enkelt om hunden är lugn eller annars relativt orörliga. Lårbensartären ligger inuti låret, nära ljumskarna. Du kan använda din ring och långfingret och tryck ner bollen på fingrarna mot huden, flytta runt dem tills du känner pulsen. Räkna. På vissa hundar är lika lätt eller lättare att kontrollera hjärtfrekvensen direkt ovanför källan och höll fingrarna i bröstkorgen precis bakom hundens vänster armbåge.

Steg 4

Kontrollera din hunds puls. Få blodet cirkulerar.
Kontrollera din hunds puls. Få blodet cirkulerar.

Få blodet cirkulerar. Få hunden insvept i något varmt som är till hands. Ju snabbare desto bättre. Din jacka, en filt, en luvtröja i baksätet på bilen, bara bevara den kroppsvärmen. Massera din hunds muskler och ben kan hjälpa till att hålla en viss cirkulation igång, och det är oftast lugnande för honom också. Vill ta hand dock vara medveten om eventuella frakturer eller brutna ben, särskilt i bröstkorgen. Chock är dålig. Chock med en punkterad lunga är mycket, mycket värre.

Steg 5

Vid behov administrera HLR. Du kan behöva ge din hund HLR om du inte kan upptäcka ett hjärtslag. En arbetsgrupp kunskap om hur man administrerar HLR är alltid en bra sak att ha i förväg och hoppas att du aldrig behöver den kunskapen, men om du håller en nivå huvud kan du hantera det även om du aldrig har tränat tidigare genom din sunt förnuft och komma ihåg vad du har läst om hur man gör det.

 • Lägg din hund på hans högra sida på en stadig, plan yta.
 • Med fingrarna, kontrollera munnen och halsen för hinder. Se till att tungan om i munnen där den inte kommer att få punkteras av hundens tänder när du håller munnen stängd.
 • Med hjälp av fingrarna, placerad på varje sida av bröstkorgen över hjärtat, komprimera
  fast och släpp. Se till att inte komprimera för hårt, kom ihåg, du glada och rädd så du förmodligen kommer att köra på hög adrenalin och det kan vara lätt att använda mer kraft än du tror.
 • Upprepa tio eller femton gånger, vid en kadens på ca 80 till 100 gånger per
  minut.
 • Håll hundens mun stängd, hand runt nosen för att hålla eventuell luft från att läcka ut, och ge konstgjord andning genom hundens nos.
 • Upprepa mönster från 10 till 15 kompressioner och sedan andning tills hunden andas
  hans hjärta slår på egen hand.


Dessa steg är vad som kunde hålla din hund vid liv om han någonsin går i chock. Följ bara dessa steg tills veterinären anländer.

Skrivet av Collin Walker Pet-Super-Store - där du kan hitta kragar Dog tracking som Garmin Astro .