E2y

Hur man äter hälsosamt på flykt

Sunda matval för upptagna familjer

För några generationer sedan var de flesta måltider tillagas och äts hemma. Utflykter till restauranger var reserverade för speciella tillfällen och snarfing ner en måltid i bilen var nästan obefintliga. Men i dag, de flesta av oss befinner oss kort om tid och frestas att ta vad är lätt och kalla det middag. Välja hälsosam mat - även om det går - är inte så svårt att göra, men det kräver lite tanke.

Hur man äter hälsosamt på flykt. Packa några mellanmål.
Hur man äter hälsosamt på flykt. Packa några mellanmål.

  1. Packa några mellanmål: När kör ärenden, är det alltför lätt att greppa snacks från en drive-through fönstret, men genom att hålla några hälsosamma alternativ nära till hands, kommer frestelsen att fylla på fet mat minskar. Fullkornsris kex eller pretzels, färsk frukt, styckade grönsaker, eller förpackningar mellanmål av granola och torkad frukt är alla bättre val än stora order av frites, och de flesta barn kommer gärna äta dessa.
  2. Drick Smart: vanlig läsk är fylld med tomma kalorier och kost versioner är inte ett mycket bättre alternativ. Vanligt vatten är det bästa valet för att hålla släckt och avvärja hunger. Ofta människor nå för mat när allt som de verkligen behövde var vatten. Att hålla en flaska fylld med färskt vatten för att läppja kan hjälpa till att hålla dig mätt och belåten utan att ta till ohälsosamma (och dyra!) Drycker.
  3. Välj klokt på restauranger: Eftersom restaurang måltider är en återkommande händelse för många människor, är det viktigt att välja hälsosam mat när du äter ute. Undvik stekt mat, utan i stället för kokt eller bakad val. Dessutom, kan börja en måltid med en enkel buljong-baserad soppa hjälpa curb hunger, vilket gör det lättare att äta ljus. De val som utsetts särskilt för barn är ofta de fattigaste ur näringsmässig synpunkt, så be om en halv portion av en vanlig måltid för barn.
  4. Vara selektiv i salladsbaren: saladstänger brukar erbjuda några hälsosamma val, men de flesta är laddade med dåliga val, alltför. Färska frukter och grönsaker är fantastiskt, men ost, deli-typ blandar sallad och krämig salladsdressing kan snabbt förvandla en frisk sallad i en fett-och socker-lastad mardröm.
  5. Akta kornbod: Medan fullkorn bröd är näringsrik och mättande, är många restaurang brödkorgar fullmatat med vita bröd rullar, en mycket mindre hälsosamma alternativ. På de flesta restauranger, är det smart att undvika kornbod helt, särskilt för barn, som sannolikt kommer att fylla på bröd långt innan deras måltid anländer.
  6. Beställ en färgglad skylt: I allmänhet, frukter och grönsaker med en djup och fyllig färg är den mest hälsosamma. Sötpotatis är näringsmässigt överlägsna vita potatis, så ersätta dem när du kan. Leta efter spenat, broccoli, rödbetor, och färgglada bär när du väljer från menyn.
  7. Hoppa extramaterialet: Gravy, krämiga såser och smörklickar alla lägga betydande fett och kalorier för en måltid. Om möjligt, beställa enkla livsmedel utan en massa tillval. Om du vill ha efterrätt, väljer färsk frukt eller en liten skål med sorbet.
  8. Utöva kontroll vid snabbmat platser: Medan triple-decker bacon cheeseburger kan verka lockande, är det laddat med ohälsosamma fetter. En grillad kyckling smörgås är ett bättre val, särskilt om du undviker krämig dressing och kan beställa ett fullkornsris bun. Samarbetar med en sallad, kan smörgåsen gör en fyllning och någorlunda hälsosam snabbmat måltid. Suppleant skumma eller låg fetthalt mjölk för läsk. Ett antal snabbmatskedjor erbjuder nu frukt koppar eller fettsnål yoghurt, som kan tillfredsställa en söt tand på ett hälsosamt sätt.
  9. Packa en kylare för bilresor: Att resa med bil innebär ofta snabbmat måltider och mellanmål köps på mini-marts. Packa en kylare med färsk frukt, gelatin snacks, vatten på flaska, nötter och torkad frukt kan bidra till att begränsa antalet måltider som du äter på Hamburger lederna. Dessutom stannar ofta för vägkanten picknick ger alla familjemedlemmar en chans att sträcka på benen och bränna bort lite uppdämd energi!

Att äta på restaurang eller på vägen behöver inte betyda leva på hamburgare, pizza och friterad kyckling. Med lite planering och viljan att välja en hälsosam kost, kan upptagna familjer äta på flykt utan fara för sin hälsa.