E2y

Hur man använder huskurer för att hjälpa en kräkning hund

Hundar är i allmänhet lättskötta eftersom de är aktiva och har frisk aptit, särskilt eftersom de anses vara en av de mest glupska eaters i djurriket. Men om din hund börjar kräkas, kan det bero på en mängd olika orsaker. Det kan vara oroande att se ditt husdjur plötsligt genomgår kräkningar trollformler.

En hund förvärvar i grunden en orolig mage från bakterier

En hund förvärvar i grunden en orolig mage från bakterier, virus eller andra skadliga mikroorganismer kontaminerar maten som den förbrukar. Den olyckliga tillståndet kan också bero på att intaget av icke-livsmedel, inklusive plast PET leksaker. Det är viktigt att granska och övervaka din hunds kondition och att försöka lösa kräkningar så tidigt som möjligt för att förhindra att andra allvarliga sjukdomar uppstår.

Här är några vanliga huskurer för att hjälpa en kräkning hund.

Hur man använder huskurer för att hjälpa en kräkning hund. Förstå din hunds situation.
Hur man använder huskurer för att hjälpa en kräkning hund. Förstå din hunds situation.

  • Förstå din hunds situation. Innan du gör något förhastat, bedöma hälsotillstånd ditt husdjur. Kontrollera för tecken och symtom på mer allvarliga sjukdomar, som inkluderar en blek hudfärg, orörlighet, mycket hög kroppstemperatur och yttre blödningar. Detta skulle förhindra att vissa onödiga beslut eller felaktig behandling, vilket kan leda till att din hunds eventuella död. Det är alltid bäst att förstå grundligt ditt husdjur hälsotillstånd.
  • Sluta ge mat. Snabb hunden och notera om kräkningar slutar gradvis. Detta görs för att stoppa tillförseln av livsmedel vilket möjliggör djurets matsmältningssystem att återhämta sig och vila från alla sammandragningar. Ge inte hundmat för detta skulle bara irritera magen, förvärrar ytterligare kräkningar.
  • Administrera buljonger. Efter ca 12 timmar eller en dag, kontrollera om din hund har slutat kräkningar. Om den gör det upphör, är det bäst att ge din hund kyckling eller nötkött buljong. Kontrollera även att du skulle ta bort de delar av köttet som kan framkalla ytterligare kräkning. Listan innehåller fettet i köttet och huden på kyckling. Gör denna rutin för ungefär ett par dagar.
  • Rehydrera din hund. Det är viktigt att fylla alla förlorade elektrolyter från hundens blodomlopp för att förhindra dess uttorkning. Ge några Pedialyte eller Gatorade. Om djuret tvekar att dricka, styra vätska på hundens systemet genom en spruta eller ett istäcke. Det senare sker genom att frysa fluiden först och administrera de resulterande istäckena Onto hundens mun.
  • Supply några over-the-counter läkemedel. Några over-the-counter läkemedel är effektiva i att minska komplikationer och effekter av kräkningar. Pepto Bismol, en av de nämnda läkemedel, används främst för att behandla mindre mag upprörd. Nämnda medicinering dosering är ungefär en tesked för varje 20 pounds av ditt husdjur totalvikt, givet var fyra till sex timmar.


Utföra nämnda åtgärder skulle bidra till att behandla din hund kräkningar

Utföra dessa åtgärder skulle bidra till att behandla din hund kräkningar. Dock bör dessa huskurer inte ersätta för rådgivningen av ett riktigt proffs på området. Det är alltid bäst att rådgöra med din veterinär när symtomen inte verkar gå bort även efter tillämpning av de ovan nämnda stegen. Anmäl din hunds tillstånd omedelbart till veterinär om du har misstankar om en mer allvarlig sjukdom.