E2y

Hur man använder byggstenar i undervisningen barn

När ditt barn ser nedsänkt i block-huset

När ditt barn ser nedsänkt i block-huset, inte avbryta honom. Hans kreativitet låt vara lös och mer tid han får att räkna ut vilka block för att ansluta eller stapla upp, ju mer han lär sig. Detta är alkemi bakom blocket-byggnaden. Till ett barn, ser det ut som han är härskare över sitt eget rike och som sådan är han utövar sin rätt att utforska och lära. Som vuxen kan du relatera till det här? Vet du logiken bakom detta verktyg för lärande? Såhär fungerar.

Hur man använder byggstenar i undervisningen barn. Förbered ditt verktyg för lärande.
Hur man använder byggstenar i undervisningen barn. Förbered ditt verktyg för lärande.

  • Håll det roligt. Lärande handlar om prospektering på ett roligt sätt. Lämna allvarligt utbildning för när ditt barn är äldre och mycket mer kapabla att uthärda stress. För nu, gör detta ett roligt sätt att lära sig för honom.
  • Förbered ditt verktyg för lärande. Bortsett från en tyst, luftig, och varmt inredda rum, behöver du en uppsättning byggklossar i olika färger och några rekvisita som gata eller väg tecken. Ju fler rekvisita du har desto mer intressant blir det för ditt barn.
  • Börja med att be ditt barn att räkna antalet block. Säg till honom att du vill hjälpa honom att bygga block men du måste dela antalet block lika mellan dig så att du kan börja bygga med samma antal block som han har. Be honom att räkna de block som han behöver för att bygga med och sedan går du göra samma sak i ditt hörn. Om han behöver din hjälp för att räkna blocken, kan du börja rada upp varje block och lägg ett kvarter i taget som han fortskrider genom räkningen. Det är också viktigt att vara medveten om ditt barns förmåga att räkna. Dina förväntningar får inte överstiga hans ålder-lämpligt räknar förmåga.
  • Exchange block och rekvisita med ditt barn. Presentera konsten att förhandla artigt med ditt barn. Detta kommer att ge honom hans första smak av sociala färdigheter. Till exempel, fråga honom om du kunde byta två gröna block för två av hans gula block eller en vägskylt med en vägskylt. Se till att du frågar artigt och han kommer säkert att svara med samma mynt.
  • Uppmuntra ditt barn att berätta vilken färg han håller. Tidigt du fick höra att få en uppsättning av block i olika färger. Nu är det dags att testa ditt barns förmåga att berätta färgerna isär. Återigen, se till att du frågar ålder-lämpliga frågor för att undvika en onödig påfrestning på ditt barn. Plocka upp en färg i taget och be ditt barn vilken färg det är. Släppa tips eller säga färgen högt för honom om du ser att han är borta. Plocka färger på måfå och sedan lära honom vad färgkombinationer går samman för att skapa en annan färg, t.ex. blå och gul resultatet till en grön färg, gul och röd resultatet till en orange färg.
  • Låt honom att stapla block tills de störta till marken. Det lär ditt barn om vetenskap t.ex. gravitationskraft, balans, och tröghet. Be ditt barn att upprepa denna övning tills han kan räkna ut exakt hur många byggstenar det tar för bunten av block för att hålla sig upprätt.
  • Hjälpa honom att bygga ett samhälle. Du kan börja med en park eller ett klassrum eller något ännu enklare som ett tak på ett hus. Detta kommer att uppmuntra honom att utöka sin inlärning utöver bygga högar av tornen.


Du kan göra oändligt mycket mer med blocket byggnad genom att få fler tips från ditt barns lärare eller via instruktionsfilmer som du kan, men på barnets utbildning avsnitt av din favorit videobutik eller bokhandel. Tillsammans, du och ditt barn kan obligation som han lär sig om naturvetenskap, matematik och färger!