E2y

Hur man anpassa sig till livet hemma efter att ha bott utomlands

Uprooting ditt hem och flytta till ett annat land är inte alls en trevlig upplevelse. Förutom att säga adjö till alla dina nära och kära och vänner, måste du börja om och leta efter ett nytt hem, en ny skola för barnen, nya allt. Ibland berättar lyckan ler på dig och att du kan åka hem igen. Men att ryckas bort igen för en andra gång kan vara ganska svårt också, även om du kommer tillbaka till där du började. Om du har spenderat en ansenlig mängd tid som bor utomlands, har du fortfarande att anpassa sig till livet hemma även om du kommer att få se alla igen och vistas på samma ställe. Här är hur man ska anpassa sig till livet hemma efter att ha bott utomlands:

Hur man anpassa sig till livet hemma efter att ha bott utomlands. Att hålla kontakten med dem du kvar.
Hur man anpassa sig till livet hemma efter att ha bott utomlands. Att hålla kontakten med dem du kvar.

  • Essentials först. Ta hand om de viktigaste sakerna först. Säkra alla nödvändiga dokument. Se till att du har en plats att bo, mat att äta, pengar, etc. Du kommer hem igen, men du fortfarande börja om. Söka jobb, skolor för barnen, ett hem, började alla nödvändiga saker för att få ditt liv igen. Triviala frågor såsom gym medlemskap, checkar ut gallerior och liknande kan göras en annan gång när du är fast rotade i ditt gamla / nya hem.
  • Att hålla kontakten med dem du kvar. Precis som du gjorde första gången du lämnade, hålla kontakt med de nya vänner som du gjorde där du brukade bo. Du tillbringade en god mängd tid med dem och chanserna är, blev du nära. Om du inte har barn innan du åkte, kan detta vara viktigare för dem eftersom de har kvar sina enda vänner och helt börja om. Dela foton, brev, meddelanden och liknande. Det är tråkigt att du var tvungen att lämna men hålla kontakten kan lindra smärtan och övergången.
  • Rutiner. Om du utvecklat några rutiner i ditt gamla hem, försöker långsamt praktisera dem igen här. Det kommer att bidra till att återupprätta ditt hem liv och lindra dig i din nya omgivning. Göra något bekant är alltid bra. Inte allt kommer att vara samma men så som du gör ändringar, kan du gradvis anpassa till ditt nya hem.
  • Återintegrera tillbaka in i samhället. Det bästa sättet att anpassa sig till att vara hemma är att återanpassa dig själv med din kommun. Träffa vänner, gå med organisationer, ta dina barn till parken, etc. Med andra ord, känna sig hemma igen. Vara bekväm med din nya samhället så att du slutar att känna sig som en outsider.
  • Vet skillnaden. Kommer tillbaka hem betyder inte att du måste vara den person som du var innan du åkte. Du har vuxit och är en annan person nu med nya sympatier och antipatier, ideal och mål. Växa i din nya omgivning och inte regrediera. Om folk visste du som den här personen då måste du visa dem att du är en ny människa nu. Det kommer att bli en period av disconnect mellan dig och dina grannar, vänner och familjemedlemmar för en tid eftersom de är att vänja sig att du är tillbaka. Visst, de är glada att ha dig hemma, men de behöver tid för att vänja sig vid den nya du.

Flytta tillbaka hem kommer att vara både lätt och utmanande

Flytta tillbaka hem kommer att vara både lätt och utmanande. Det blir en blandning av känslor som virvlar runt inom dig under övergångsperioden. Det kommer att finnas saker du behöver göra direkt och saker du bör göra långsamt. Med tiden kommer allt bli bra igen.