E2y

Hur lagra dina barns leksaker

Som förälder

Som förälder är det viktigt att föregå med gott exempel för dina barn även med den enkla handlingen att lagra och organisera dina barns leksaker. Vissa föräldrar tenderar att förbise det faktum att deras barns leksaker också behöver organisera även när föräldrarna själva resa över bitar av Lego, uppstoppade djur eller en docka. Detta är helt klart ett tecken som visar att barnens leksaker måste lägga undan prydligt. Här är några tips och idéer som du kan använda när du lär dig att organisera dina barns leksaker.

  1. Kontrollera för outnyttjad extra förvaring hemma. Har du ett extra skåp, skåp, hylla eller låda i ditt hus? Om du har en oanvänd lagringsutrymme kringspridda hemma, kan du använda den och omvandla den till en lagring eller utställning utrymme för dina barns leksaker. Om du vill, kan du måla även den över eller utforma det med något som dina barn kommer att tycka om, och något som omedelbart kommer att påminna dem om att det specifika utrymmet är där de kunde få och lagra sina leksaker.
  2. Investera i stora, öppna lagring bitar. Stora, öppen förvaring stycken som korgar, plast lådor, eller de klädda med tyg är idealiska för ungen som nästan har varje typ av leksak tänkbara, eller bara äger en massa leksaker. Placera dessa korgar och lådor i ditt barns rum-i en anvisad plats, inuti en garderob eller under sängen om det passar. På så sätt kan han nå precis in och plocka en leksak när till och lägger tillbaka lätt.
  3. Använd lagring bitar med lock. Plastbaljor eller behållare med lock som lätt kan låsa eller knäppa stängs är också perfekt för att hålla brädspel, Lego block, och andra leksaker med många små bitar och delar. Ett annat idealiskt alternativ till detta är dekorativ eller enkla lådor staplade en ovanpå den andra. Att hålla ditt barns leksaker i behållare med lock förhindrar att damm och annan smuts från att samlas på dem och håller dem rena även när de inte används under en längre tid.
  4. Organisera leksaker efter typ. När du sätter ditt barns leksaker i behållare, bör du också organisera dem efter typ. Dockor bör ordnas tillsammans, liten bil och lastbilsmodeller bör ha sin egen lagring, bör brädspel staplas i en behållare, hylla eller låda, etc. Tänk på att sätta alla relaterade objekt tillsammans så att du inte kommer att slösa tid på att leta efter saknade eller felplacerade delar och bitar.
  5. Märk lagring bitar. Detta är lämpligt om du använder stora plast badkar eller kärl, särskilt de som inte är gjorda av klar, genomskinlig plast. För att spara tid på att söka efter vissa leksaker, bör du göra en etikett av namnen eller typer av leksaker och fäst etiketten på framsidan eller rättvända av plastförpackningen. Om ditt barn kan redan läsa, se till att han kan associera namnet eller etiketten med den typ av leksak. För att göra det lättare för honom, kan du inkludera en tryckt bild av leksaken på etiketten.
  6. Tänk på lagringsutrymme som går bra med inredningen eller rum. Du bör också välja containrar och bitar lagring som kompletterar inredningen, färg, design, tema eller utseendet på ditt barns rum. Till exempel, om ditt barn har mestadels trämöbler i sitt rum, kan du välja att leta efter en stor träkista, lådor eller hyllor att sätta upp som förvaring för alla typer av leksaker. Om ditt barns rum har en saga tema, kan du ha leksaker lådor med nyckfulla designer.

Hur lagra dina barns leksaker. Kontrollera för outnyttjad extra förvaring hemma.
Hur lagra dina barns leksaker. Kontrollera för outnyttjad extra förvaring hemma.

När du börjar snubbla över eller halka på barnens leksaker, som fungerar som en varning om att du behöver för att organisera och lägga undan sina leksaker prydligt. Detta skulle vara ett gott inflytande på dina barn och lära dem att ta ansvar och mer organiserat. Det kan också bidra till att förhindra mindre olyckor orsakade av leksaker utspridda överallt runt huset