E2y

Hur kan man vara en god vän

Vänskap är en ömsesidig relation

Vänskap är en ömsesidig relation. Det innebär en hel del uppoffringar så om du undrar varför du inte verkar ha några goda vänner, bör du nog titta inuti. Jag menar kolla själv, ställa vissa frågor, hur mycket vill du offra för att se till att din vänskap fungerar? Hur mycket bidrar du? Nu säger jag inte att du måste spela dum bara för att ha en bra vänskap, men uppoffringar är nödvändiga ibland. Att vara en god vän ibland bestäms av din nivå av förståelse för varandra, vad du anser samtidigt plocka din vän. Detta till stor del beror på vem du är, vad du gillar, osv, så när du hittar någon som har samma intressen som du, tenderar man att binda lätt. Men att välja vänner är bara hälften av det hela, den andra halvan är att vara en god vän. Vi kommer att ta en titt på hur du kan åstadkomma detta i några få enkla steg:

 1. Förstå vilka dina vänner är. Jag har en vän som är aldrig runt när jag går igenom stora utmaningar i mitt liv. Han dyker upp när saker börjar bli rosiga och introducerar "vi" klausul i alla sina meningar. "När du har skrivit den boken, bör vi tänka på hur man kan investera royalties ..." "När ska vi börja anställa personal för ditt nya företag?" Vi, vi, vi ... han slutar aldrig förrän det blir grov igen, och då han är borta! Men vi har varit vänner i över fem år och still going starkare.

  Hur kan man vara en god vän. Förstå vilka dina vänner är.
  Hur kan man vara en god vän. Förstå vilka dina vänner är.

  Hörde jag dig säga, "Hur?" Detta är möjligt eftersom jag har kommit att förstå den typ av person han är, så det stör mig inte längre. Människan är komplexa varelser och de flesta gånger svårt att hantera, men ett av de sätt du kan bli en god vän är att förstå den andra personen först. Du är på god väg att bli en.

 2. Skapa värde. När du leta efter möjligheter att påverka dina vänner med positiva saker hela tiden, deras fel får knappt till dig. Istället är du glad att du ser dem eftersom det är ett tillfälle att hjälpa dem att förbättra på sin person. Det är alltid angenämt att lämna människor bättre än du fann dem. Det gör dem hålla dig högt. När de tänker på vänner och mentorer, toppar ditt namn sin lista. Det är verkligen en fantastisk känsla, känslan av att vara högt respekterad av dem som du värdesätter. Denna typ av tillvägagångssätt gör dig en pålitlig vän. Det gör dig lättillgänglig - en axel att gråta på - och det är vad vänskap handlar om.
 3. Lyssna. Det finns visdom i några få ord. För att du ska kunna höja värdet på din väns liv, måste du kunna höra orden outtalade. Det tar en lyssnare att göra detta. Ja du kan vara deras mentor, men först måste de känna sig trygg och säker med dig. När du är på att lyssna änden, kan du inte missa något. Nu säger jag inte att du måste vara tyst varje gång du är med dem, naturligtvis kommer det att finnas roliga tider, tider play och även sorgsna eller vilotider, men det viktigaste är att vara där när de behöver sällskap. Du kan inte gå fel när du tränar detta.
 4. Hjälp när du kan. Det är inte de stora sakerna men de små saker vi gör som räknas mest i vänskap. Som erbjuder sig att plocka upp din väns barn från skolan eftersom han måste jobba sent, eller som erbjuder sig att göra i trädgården med henne ... att ekonomisk hjälp i det ögonblicket när han behöver det mest. Speciellt när det kommer från hjärtat, är dessa typer av åtgärder är investeringar i din vänskap.
 5. Förlåt snabbt. Eftersom vi är alla människor, är det omöjligt för oss att leva tillsammans utan att såra eller kränka varandra på en punkt eller det andra. Så när en kompis skadar dig, låt honom / henne veta det omedelbart. Staplade upp agg har ett sätt att odla hat, långsamt. Så ska du inte hålla agg! Papperskorgen dem och få det överstökat. Sätt dem ur ditt sinne, för gott!

Du har förmodligen hört det förut

Du har förmodligen hört det förut, att ingen människa är en ö. Därför är vänskap en integrerad del av människans tillvaro. Det finns inget sätt du kan försöka hjälpa en annan person utan att verkligen hjälpa dig själv, så gå vidare med det ... och titta själv förvandlas till någons bästa vän eller mentor!