E2y

Hur kan man vara en bra födelse tränare... för pappor och andra släktingar eller vänner

Att vara en födelse coach är inte samma sak som att "stödja" en kvinna

Födelse dag är mer komplex än någonsin. Vi vet alla att det finns inget sätt att veta vad födseln kommer att se ut. I och för sig, ger det oss att tro det finns inget vi kan göra för att förbereda sig. Vi är kvar med tro det enda sättet att förbereda sig för förlossningen är att beväpna oss med massor av information och sedan göra en födelse plan. Alla dessa saker är sanna, men det är inte riktigt slutet på historien. Vi behöver födelse färdigheter ... det är hur-till av förlossningen. Detta betyder inte att du gör födelse själv. Det innebär att när en kvinna är gravid, hon måste lära sig att födelsen. Men det innebär också att du måste lära dig att hjälpa till.

Idag finns det två typer av födelse: den vanliga vägen med förlossningen och det nya sättet, med ett kejsarsnitt. Vilket sätt du föder, under graviditeten är det dags att lära sig hur-att arbeta med ditt barns ansträngningar att födas. Som en man, känner du ofta ganska mycket som en tredje arm. All fokus ligger på kvinnan och barnet. Men din roll är viktigt, och att veta vad man ska göra och hur man gör det är inte rocket science.

Hur kan man vara en bra födelse tränare... för pappor och andra släktingar eller vänner. Födelse är födelse, oavsett vad som händer.
Hur kan man vara en bra födelse tränare... för pappor och andra släktingar eller vänner. Födelse är födelse, oavsett vad som händer.

Du har säkert fått höra att din roll är att stödja den gravida kvinnan. Stödet är stor. Vara där. Däremot erbjuda stöd inte förmågan att erbjuda hjälp. Att coacha ger både dimensionen av att vara där och hjälp. Använd vad ord som du vill, bara vet att hon förväntar sig att du ska göra mer än att hålla handen, torka hennes panna och gnugga hennes rygg. Här är några saker du behöver veta.

  1. Födelse är födelse, oavsett vad som händer. Födelse är ditt barns ansträngningar att födas. När du tar dig tid under graviditeten för att lära födelse färdigheter, kommer du att känna närmare ditt barn, partner och mer kapabla att hjälpa henne göra jobbet, oavsett vilken typ av födelse händer.
  2. Födelse är en aktivitet. Tänk på det här sättet. Födelse är mycket som att köra en bil. Du använder massor av kunskaper på en gång för att kontrollera fordonet och uppmärksamma vad som händer runt omkring dig. Födelse är att lära sig styra vår födelseprocess kropp och lyssna till budskapet om barnets strävan att födas.
  3. Din roll i födelsen är att hjälpa kvinnan att hjälpa ditt barn. Du är inte mekaniker. Det är den roll din barnmorska eller barnmorska. De är dock inte "göra" födelse ... kvinnan är. Inte heller är de den bästa personen att hjälpa henne, är du ... precis som en bra kartläsare på en lång resa.
  4. Förutsätt inte kvinnor vet hur man födseln. Varje födelse är olika och kvinnor har liten kontroll över arbetsprocessen. Det som kommer från barnet. Däremot kan hon svara och arbeta med processen när hon har goda födelse färdigheter. När du lär dig coachning kan du hjälpa henne stanna på rätt spår genom hela processen. Det fungerar tillsammans, och processen tar dig närmare som en familj.
  5. Män ser och hör bra. Det vanliga sättet att föda ... förlossningen ... åtföljs ofta av betydande smärta. Det är naturligt. Din födelse färdigheter hjälpa kvinnan hantera, hantera och ta itu med smärtan. Använd din syn och hörsel för att avgöra om kvinnan klarar sig bra eller behöver din hjälp. När du ser spänning eller höra stressande andning, hon behöver din coachning direkt.
  6. Det är inte bara en coaching skicklighet. Det finns många. Dessa inkluderar andning, avslappning, vara medveten om huruvida kvinnan förblir öppen eller stänger benen. Tänk på att bebisens huvud är ungefär lika stor som en grapefrukt. Om hon avslutas benen, kan en grapefrukt komma ut? Använd ditt sunda förnuft.
  7. Hon behöver inte tycka förlossningssmärta. Vem gillar smärta? Födelse smärta är naturligt. Nedläggningen av en ballong (livmodern) håller drog öppen och denna sträckning orsakar smärtan. Arbeta med henne ledarförmåga trots att hennes negativa röst tala om för henne och du, "Jag kan inte göra det här." Ja, det kan hon, och ju mer du använder din coaching färdigheter för att hjälpa henne hålla koll på födelse smärta, desto mer kommer du att känna nyttig och uppskattad. Säg att det är okej att inte gilla det och uppmuntra henne att hantera.
  8. Att vara en stor födelse tränare leder till att vara en avslappnad far. Män som vet hur-att hjälpa under förlossningen är bekväm med sina nyfödda. Pappor som har känt sig värdelös under förlossningen känner sig ofta lika hjälplös och outbildade när man står inför en nyfödd. Väljer att bli skicklig, gör jobbet med henne och skörda frukterna ... din känsla av värde och hennes djupa uppskattning, liksom hennes förmåga att lita på dig.
  9. Kejsarsnitt leveranser är inte annorlunda. Om kvinnan kommer att ha ett kejsarsnitt, kan du lära dig fortfarande födelse färdigheter under graviditeten. Den gravida kroppen fortfarande förbereder sig för förlossningen. Learning coachning färdigheter för en operativ leverans minskar känslan av utanförskap ofta upplevt, även när kejsarsnitt är efterlyst och nödvändigt. Fortfarande njuta lära sig att hjälpa till. Ta sedan din coachning i kirurgi och återhämtning. Du kommer att känna lika involverad i denna typ av födseln.
  10. Din födelse leverantörer älskar att se fäder verkligen hjälpa. Ingenting behagar en förlossningsläkare eller barnmorska mer än att se kvinnor klara födelse och fäder som verkligen vet hur man kan hjälpa. Du får massor av komplimanger och leverantörer födelse berättar, "Hon kunde inte ha gjort det utan dig."

En stor, vänliga, hjälpsamma kartläsare bra på en resa. Var inte en undanskymd förare full av kritik. Learning coachning ger dig de exakta kunskaper du behöver för denna mycket dynamiska och sällan erfarenhet. Om du redan har haft barn, så kommer du bara få bättre. Om detta är första gången, sedan steg upp till plattan och vet att din partner och leverantörer födelse vill att du ska verkligen hjälpa. När du går till sjukhuset, är din roll densamma. Coach med och runt alla bedömningar, övervakning och förfaranden. Vid en hemförlossning, bara fortsätta att arbeta tillsammans när barnmorskan kommer.

Att vara en födelse coach är inte samma sak som att "stödja" en kvinna. Födelse är en aktivitet.
Att vara en födelse coach är inte samma sak som att "stödja" en kvinna. Födelse är en aktivitet.

Födelse coaching är en stor upplevelse när du har rätt kompetens. Tack och lov är födelse färdigheter och kompetens coaching utifrån vad vi delar som människor ... saker som andning, avslappning, kommunikation och beröring. Födelse är en mycket atletisk händelse. Utbildning och praktik är viktigt.