E2y

Hur handskas man med en bock angrepp

En bock kan vara ganska farliga för människor och djur lika

En bock kan vara ganska farliga för människor och djur lika. Fästingen har varit känt för att innehålla patogener som kan orsaka allvarliga sjukdomar som borrelia, Spotted Rocky Mountain Feber och tularemi. Dessa sjukdomar kan börja med ospecifika influensaliknande symtom, men kan hamna i en mycket allvarligt hälsoproblem i den senare delen. För att vara säker från farorna med dessa sjukdomar, är det bäst att ha dig och din familj känner till saker att göra för att förhindra att en fästing angrepp. Om dessa saker inte kan förhindras, är det också viktigt att du vet vad du ska göra när du stöter fästingangrepp.

Hur handskas man med en bock angrepp. En bock kan vara ganska farliga för människor och djur lika.
Hur handskas man med en bock angrepp. En bock kan vara ganska farliga för människor och djur lika.

Här är några tips på hur man handskas med en bock angrepp.

Fästingar är mycket små critters så de är mycket svåra att upptäcka när de är i locket bladverk. Skogen och områden av buskage kan vara bra ställen för fästingar att dölja och föda. Om du har en trädgård eller en stor gräsmatta, alltid lägga ut kryssa avstötande granulat för att hålla fästingar borta. Oroa dig inte om dessa är giftiga för dina husdjur eller växter, har denna produkt blivit speciellt tillverkade för att vara dödligt bara mot fästingar.

Om du verkligen måste gå igenom ett område med fästingangrepp

Om du verkligen måste gå igenom ett område med fästingangrepp, ta dessa följande försiktighetsåtgärder. Använd en långärmad skjorta och stoppa in det under en kraftig handske och bära höga cut skor. Du bör också stoppa ändarna på byxorna innanför dina skor för att skapa en semi-ogenomtränglig tätning mot fästingar. Om du kan bära ljusa kläder, det skulle göra det mycket lättare att upptäcka dem skulle de hamna på din kropp.

Det finns djur som fungerar som en naturlig rovdjur till fästingen

Det finns djur som fungerar som en naturlig rovdjur till fästingen. En liten fågel som kallas pärlhöns kan användas för att kontrollera antalet fästingar i ditt grannskap. Dessa är mycket låga underhållskostnader djur som också dubbelt som en sekundär husdjur för din familj. De skulle definitivt vara en bra frontlinjen försvar mot fästingar, loppor och andra typer av skadedjur.

Om du verkligen måste gå igenom ett område med fästingangrepp. Det finns djur som fungerar som en naturlig rovdjur till fästingen.
Om du verkligen måste gå igenom ett område med fästingangrepp. Det finns djur som fungerar som en naturlig rovdjur till fästingen.

De flesta hundar och katter har tjock päls så att fästingar inte kan vara så synliga jämfört med den mänskliga huden. Rutinmässigt kontrollera dina djur för fästingar genom att systematiskt titta under dina djurens päls. Fästingar ser ut som små svarta buggar som fäster sig på huden hos ditt husdjur. Din veterinär bör ha en regim för att avlägsna och förebygga dessa små skadedjur.

Spraya dig med en lösning som har DEET

Spraya dig med en lösning som har DEET. Utsatta områden ska alltid behandlas med ämnet så att ingen fästing kan fästa sig. Var försiktig och använd en DEET lösning med lägre koncentration för barn under sju års ålder.

Om någonsin du misstänker att du har blivit biten

Om någonsin du misstänker att du har blivit biten, se upp för symptom och vara vaksamma. Ta dig till sjukhuset när du utvecklar feber, frossa och allmän kropp svaghet. Fästingbett kommer alltid att vara en del av livet för dem som älskar naturen, men med dessa tips, kan risken minskas väsentligt.