E2y

Hur förklara de sju dödssynderna till barn

Du måste skydda dina barn mot samhälleliga missförhållanden och lära dem livets realiteter är ett effektivt sätt att skydda dem. Det är viktigt att lära dem om de sju dödssynderna medan de är unga så att de inte kommer att växa upp okunniga och de kan skydda sig mot frestelser som kan skada dem. De sju dödssynderna är girighet, vrede, frosseri, avund, lust, stolthet och lättja. Som förälder är det ditt ansvar att hjälpa dina barn att bli moraliskt och andligt avancerade. Nedan finns åtgärder och guider som hjälper dig att förklara de sju dödssynderna till dina barn.

Hur förklara de sju dödssynderna till barn. Låt dina barn förstå nödvändigheten av situationen.
Hur förklara de sju dödssynderna till barn. Låt dina barn förstå nödvändigheten av situationen.

  • Låt dina barn förstå nödvändigheten av situationen. Det kan vara svårt för dig som förälder, men dina barn måste förstå att vi kan ge efter för de sju dödssynderna. Så, lära dem att bli starka och få fasthet om de kommer att förlita sig på Gud. Berätta för dina barn att människor är goda i naturen, och människor styrs av sina sinnen eller världsliga önskan som leder till oönskade beteenden.
  • Lär dina barn att älska Gud. Glöm inte att ett syfte med äktenskapet är att höja Guds medvetna barn. Först måste du lära dem att Gud existerar och kristendomen betyder älska Gud. Dessutom, lär era barn att det finns många religioner i denna värld, men alla dessa andliga rörelser har ett slutmål, och det är att nå tillståndet av att älska Gud villkorslöst.
  • Öva vad du predikar. Dina barn ser upp till dig eftersom du är förälder och dina handlingar och ord kommer att påverka deras liv på ett eller annat sätt så se till att du gör vad du säger till dem. Men skapar inte en Superman eller gudfruktig bilden eftersom du inte är. Istället berätta för dina barn att du ibland också ge efter för några av de sju dödssynderna, men du försöker ditt bästa för att bekämpa dina demoner och du ber till Gud att hjälpa dig att leva ett religiöst och lyckligt liv.
  • Kom ihåg att kärlek är baserad på fri vilja. Inte innebär att vad som är sant och moraliskt rätt till dina barn. Istället vara saklig och du kan göra det med hjälp av bibliska verser i att lära dina barn. Istället för att tolka verserna själv, be till Gud att hjälpa dig att förstå Bibeln eller andra skrifter. Lär dina barn goda vilja och moral, men du kan inte göra något om de misslyckas med att följa dig så småningom. Inte bli alltför frustrerad eftersom Gud alltid är kontroll. Gud är i deras hjärtan. Som föräldrar alla, du kan göra är att vara deras guide så att dina barn kommer att bli bra personer.
  • Konstant kommunikation. Fråga dina barn om deras dagliga erfarenheter så att du kan komma närmare dem. Det är viktigt att du och dina barn har en nära relation så att de blir öppna för sina erfarenheter. Det finns barn som är upprorisk mot sina föräldrar eftersom de vill göra vad media eller andra människor säger till dem att göra. Så, måste du prata med dem ofta, men låt dem inte känner press eftersom de kanske undviker dig.


Med dina böner och engagemang för att lära barnen de sju dödssynderna, finns det en stor chans att dina barn kommer att växa upp ansvarsfulla och kärleksfulla människor.