E2y

Hur finna glädje mitt i sorgen

Tragedin är en oundviklighet för alla

Tragedin är en oundviklighet för alla. Ibland, vid sämsta tänkbara tillfälle, verkar livet att vända upp och ner och slå oss med så mycket lidande, verkar det orättvist. Tragedier som dödsfall, sjukdom, arbetslöshet och andra källor för familjens kriser splittras den normala rutinen i livet och få oss att känna lite och ner hearted. Det är på vår lägsta punkter som vi undrar vad poängen med att fortsätta är, och om vi någonsin kommer att känna sig lycklig igen.

När saker och ting hamna ser mycket dyster för dig

När saker och ting hamna ser mycket dyster för dig, måste du hitta ett sätt att få dig utanför denna deprimerande cykel av sorg. För att överleva, måste du övervinna sorgen. Detta är lättare sagt än gjort, särskilt om incidenten var chockerande och oväntade - vissa människor tar år innan de återhämtar sig helt. Det viktiga är inte att helt konsumeras av sorg. Du måste hitta och vårda dessa bitar och stunder av lycka även i mitten av din sorg. Här är några saker som du kanske vill tänka på när övervinna en tragedi.

  • Acceptera sorg som vanligt. Visst du känner dig nere. Du bör inse att det är en normal reaktion på den utlösande händelsen: varje person i ditt ställe skulle känna på samma sätt, och du är bara människa trots allt. Du bör kunna ge tid för dig själv. Låt dig själv gråta ut saker, eller bo ensam och sörjer själv. Det är viktigt för dig att komma till rätta med vad som hände, och att kunna uttrycka dina innersta känslor. Tillåt dig själv att vara sårbar och gråta, även om du är ensam.
  • När du redan har gråtit ut dig, leta efter en vän som du kan prata med. Du bör inse att du inte är ensam i denna värld. Hitta en vän som du kan öppna upp till, och dela din oro med. Du behöver en axel att gråta på, och någon som kommer att ha tid och tålamod för att lyssna på din sorg.
  • Försök att hitta saker som gör dig att le. Istället för att fokusera på den tragedi som just inträffat, kan du i stället fokusera på de positiva minnena före detta tillfälle. Om tragedin var bortgången av en vän, eller en upplösning med en partner, bör du inte uppehålla mig vid de negativa känslorna från den förlusten. Snarare bör du försöka komma ihåg saker på bästa möjliga sätt. Kom ihåg de tider som gjorde dig lycklig. Fokusera på de gemensamma stunder av glädje och skratt, liksom alla de goda tider som du trodde aldrig skulle ta slut. Du bör inte glömma att det alltid är bäst att hålla dina minnen glad och positiv.
  • När du sakta återhämtar sig från sorgen, försöka hitta små saker som kan göra dig lycklig. Titta på en soluppgång eller en solnedgång, och njuta av den vördnadsbjudande naturens skönhet. Sitta runt parken och titta på barnen leka och ha kul. Ta lite ledigt och göra aktiviteter som surfing eller Longboarding - dessa saker gör du känner dig fri från bekymmer i världen, och kan hjälpa dig att upptäcka inre frid.


Hur finna glädje mitt i sorgen. Acceptera sorg som vanligt.
Hur finna glädje mitt i sorgen. Acceptera sorg som vanligt.

Det viktigaste för att finna glädje i sorg är att aldrig glömma att du inte är ensam. Du kommer alltid att ha människor att dela din sorg och människor att hämta styrka från. Passa på att växa närmare med vänner och familj. Om du behöver, gå online och hitta forum för människor som lider på samma sätt. Hitta styrkan i varandras återhämtning och alltid komma ihåg att i morgon är en ny dag av hopp och löfte.