E2y

Hur får man ett äktenskap licens i Pennsylvania

Att gifta sig är alltid en rolig och spännande sak att gå igenom

Att gifta sig är alltid en rolig och spännande sak att gå igenom. Men innan du får alltför fångat upp i förberedelserna, måste du se till att du är klar med de nödvändiga kraven för att gifta sig och för staten att erkänna ditt äktenskap. Om du planerar att gifta sig i Pennsylvania, måste du kontrollera nedanstående krav på hur man får ett äktenskap licens för att se till att saker och ting kommer att gå på smidigt.

Hur får man ett äktenskap licens i Pennsylvania. Kontrollera dina behörighetskrav.
Hur får man ett äktenskap licens i Pennsylvania. Kontrollera dina behörighetskrav.

  • Kontrollera dina behörighetskrav. Det första steget är att kolla om du verkligen är berättigade till äktenskap. För dem som aldrig gifte sig, innebär det att få ett intyg som du inte tidigare har varit gift. För tidigare gifta personer, måste du ha din skilsmässopapperna eller dödsattester redo, både originalet och kopian. Påminnas om att personer under 18 år inte tillåts att gifta sig. Samma med kusiner och för dem av samma kön.
  • Slutföra dina nödvändiga dokument. Innan du beger dig till närmaste kontor eller kontorist hus, kontrollera att du har dina giltiga identitetshandlingar med dig. Ditt körkort, bör födelseattest eller social trygghet identitetskort vara tillräckligt. Med dina identifiering objekt i schack besparar dig besväret med att gå fram och tillbaka till domstolsbyggnaden.
  • Besök närmaste domstolsbyggnaden. Om det inte finns någon domstolsbyggnaden i närheten av din plats, kommer en kontorist hus eller ett län registratorskontor göra. Du måste då presentera dina krav på identifiering och behörighetskrav på kontoret. Det kommer att bli nödvändiga blanketter att fylla i för dig att ansöka om ditt äktenskap licens så se till att du har din penna med dig. Kontrollera med din lokala katalogen för telefonnummer så att du kan dubbelkolla sina kontorstid. Du skulle inte vilja pråm under sin lunchrast.
  • Betala för ditt äktenskap licensavgift. Det finns en 30€ avgift för tillämpningen av äktenskap licens. I vissa fall, särskilt för dem som vill ha sin ansökan rusade, kan du behöva betala för en premie avgift. Detsamma gäller för de mindre sökande. En premie avgift måste förväntas, så se till att du har extra pengar.
  • Sitt ute väntetiden. Som med någon process, det är en nödvändig väntetid innan du får din licens, om den godkänns. Innan du planerar ditt bröllop, se till att du har en ersättning för väntetid i din ansökan om äktenskap licens. Normalt är en tre-dagars period förväntas även om det är bäst att tilldela åtminstone en vecka ifall det är semester eller några oväntade förseningar. I vissa speciella fall kan ett undantag göras så att din process kan påskyndas. Du kan be din lokala registrar om du har bråttom, om det är möjligt att få detta gjort.
  • Att gifta sig! Efter alla program och väntar, kan du nu gifta när du får ditt äktenskap licens. För delstaten Pennsylvania, går ut ditt äktenskap licens inte förrän 60 dagar från den dag då det utfärdades så se till att du inte ansöka om det alldeles för tidigt.


Nu när den juridiska delen är klar, kan du nu sätta dina ansträngningar tillsammans i de övriga detaljerna bröllopet förberedelser som att planera ceremonin, vad slitage och vem du vill bjuda.