E2y

Hur får dina barn matlagning med dig

Från tidig ålder barn kommer att uppvisa vissa matlagning färdigheter medan du spelar med lera, lera, bubblor, gräs och blommor. Detta kan vara sant för båda könen. När de blir äldre, får de användas till din matlagning innan de upptäcker de många förädlade livsmedel och snabba matvaror som kan köpas enkelt. Lär dina barn att laga mat kommer att lära dem livskunskap, förse dig med limning gånger, stärka deras självkänsla och äta den mat som de laga mat eller hjälpa till att förbereda. Ta en titt på tipsen nedan för att få ditt barn matlagning med dig.

Hur får dina barn matlagning med dig. Schemalägg tillagningstiden när du är alla fria från andra aktiviteter som du kommer att behöva göra matlagning i en kapplöpning.
Hur får dina barn matlagning med dig. Schemalägg tillagningstiden när du är alla fria från andra aktiviteter som du kommer att behöva göra matlagning i en kapplöpning.

  1. Schemalägg tillagningstiden när du är alla fria från andra aktiviteter som du kommer att behöva göra matlagning i en kapplöpning. Weekend lunch kommer att vara en mycket perfekt tid att handla, förbereda och laga en måltid. Berätta för dina barn att du kommer att låta dem välja en maträtt som de vill men att du behöver deras hjälp för att förbereda det. Ta dem med dig till snabbköpet eller mataffären så att de kan också hjälpa köpa ingredienserna.
  2. Mindre barn bör tilldelas enkla kök arbetsuppgifter som att ta bort de tips från bönor, tvätta andra små grönsaker genom att ge dem en bassäng med vatten. Äldre barn kan hjälpa till med skärning och omrörning. Gör det till en rolig upplevelse samtidigt lära dem värdet av varje ingrediens som kommer med sin favoriträtt samtidigt som behovet av säkerhet i köket. Varna de mindre barnen om att röra och använda vassa knivar och faran av att vända spis rattar. Se till att de använder grytlappar vid beröring av heta kastruller och stekpannor.
  3. När de har värmts upp till idén om matlagning, visa dem recept med få ingredienser som är lätta att tillreda. Få deras konsensus om vilka recept att göra och hjälpa dem samla ingredienserna genom att titta i ditt skafferi och kylskåp eller shopping för dem. Tilldela dem uppgifter som är lämpliga för deras ålder. Övervaka vad de gör och hålla uppmuntra dem. Det spelar ingen roll om grönsakerna inte är jämnt snitt. Låt dem läsa varje steg av receptet högt och förklara hur det faktiskt är gjort så att de kan förstå matlagning termer bättre. Låt inte små barn i närheten av kaminen för att hålla dem säkra från oljestänk och kokande vätska. Medan maten är matlagning, få de andra barnen att duka.
  4. Beröm barnen för all sin möda och meddela att din man att barnen var de som lagade måltiden och han bör vara beredd på en underbar överraskning.
  5. Presentera dem för enkla måltider som sallader och goda pizzor. Du kan göra det mer spännande genom att vrida det till en rolig monteringslinje. Äldre barn kan förbereda de flesta av ingredienserna såsom såser och skära champinjoner, paprika och andra charkuteriprodukter som de kommer att använda för pizza toppning. En yngre barn kan få i uppdrag att rivning av osten. Placera varje ingrediens i små behållare och rada upp dem i den ordning som de ska placeras. Köp små pizzadeg och börja monteringen.
  6. Om de är nyfikna på att baka, lära dem hur man gör kakor, muffins och cupcakes som bara kommer att ta ett tag att förbereda och baka. Låt barnen välja sina favorit pålägg för bakverken. Barnen kommer att ha mer intresse av att göra kakor som kan skäras i olika former. Köp tuber av beredd isbildning i olika färger och låt dem designa sin egen sats av cookies.

Barnen kommer att vara skyldig att vara ganska rörigt i köket under de första gångerna som de kommer att våga att hjälpa dig. Tjata inte dem heller gräla på dem när de gör ett misstag. Visa de det rätta sättet att göra saker och i sinom tid kommer de att kunna göra dem utan missöden. När de har roligt i köket hittar du att du inte behöver för att locka dem att hjälpa dig, kommer de frivilligt att laga mat när de får chansen. Förbered dig på att bli förvånad och ge grund komplimanger hela tiden.