E2y

Hur du upptäcker lögnare

Liar, lögnare byxor i brand! Önskar att det vore så lätt att upptäcka någon som ligger. Låt oss inse det, skulle du inte kunna upptäcka en lögnare dessa dagar även om du kunde förhöra honom för ett par timmar. Att bilda en sammanhållen och flagrant övertygande berättelse verkar vara en självklarhet för dessa människor. Så hur gör sedan plats du någon som ligger? Mindre än en lögndetektortest, här är några sätt du kan bestämma en lögn.

Hur du upptäcker lögnare. Försök att hitta luckor i historien.
Hur du upptäcker lögnare. Försök att hitta luckor i historien.

  • Försök att hitta luckor i historien. Liars är bra berättare och chansen, kommer han få skryta ibland om sina erfarenheter. När du hittar den misstänkta lögnare i omåttlig, är det förmodligen den bästa möjligheten att ta reda på hur bra hans berättelse är. "Jag har varit i Singapore i augusti förra året och shoppat till mitt hjärta!" säger lögnare. "Ja, jag har hört den stora Singapore försäljning har mycket förmånliga objekt." du säger. Naturligtvis på denna punkt, vet du att Singapore försäljningen börjar runt maj och slutar någon gång juli. Om lögnare biter i ert uttalande, fick du dem!
  • Observera ögonrörelser. Detta är utan tvekan det bästa måttet om någon ljuger. En lögnare, oftare än inte, kan inte alltid hålla ögonkontakt. En blick nedåt och till vänster anger att han eller hon trolleri någon lögn. Ser uppåt till höger men betyder att han eller hon tillgång till minnet delen av hjärnan och därför ger dig ett svar eller uttalande från den faktiska minne. På den motsatta änden men är en "urban myt" att ha vidgade pupiller när man ljuger. Elev dilatation kan ha olika faktorer som till exempel byte av omgivande ljus till en känsla av spänning. Det skulle därför vara felaktigt att anta att en ligger som ett resultat av elev dilatation. Kisa och blinka mycket men kan vara bra indikatorer.
  • Kroppsspråk. Knacka på fingrarna och blanda med fötterna anger att en person är något spänd. En hand eller båda händerna i fickan kan vara ett tecken också. En person som ligger har en ofrivillig reflex att inte visa sina handflator på den andra personen.
  • Förändringar i röst och kroppens kemi. Vissa människor, särskilt män har en tendens att tala vid en något högre ton än normalt. Detta är vanligtvis kopplat till stamning och / eller frossa i rösten. Anmäla droppande svett från pannan och nacken områden i en annars sval dag eller svettiga handflator. Om du är extremt uppmärksam, kan du kunna upptäcka en lögnare puls genom rörelse av huden runt eller nära halsen runt halsvenen.


Att bättre dina chanser att upptäcka en lögnare, åtminstone en kombination eller två av indikatorerna ovan skulle räcka i kombination med lite "gut känsla" och en god historik av personen skulle kunna stödja påståendet. I slutet av dagen men det finns inga absoluta och tillförlitliga sätt att avgöra om en person ljuger annat än om han erkänner det eller om himlen delen och blixtar slår honom två gånger.