E2y

Hur du tar hand om nyfödda valpar hemma

Valpar är väldigt söta och gosiga

Valpar är väldigt söta och gosiga. De är härligt att ha runt och att leka med. Detta är en av anledningarna till att människor gillar att ha valpar för sällskapsdjur. Däremot kan ta hand om valpar vara en ansträngning ibland. Det finns överväganden när man har dem. Tipsen nedan lär någon hur man tar hand om nyfödda valpar hemma.

Hur du tar hand om nyfödda valpar hemma. Ordna valpen sängar.
Hur du tar hand om nyfödda valpar hemma. Ordna valpen sängar.

Följ dessa enkla tips för att göra äga valpar lättare och roligare.

Ordna valpen sängar. Förbered nyfödda valpar "sängkläder genom att hitta en lämplig säng. En liten bassäng eller barn poolen är perfekt. Ett grunt låda kan också användas. Det är viktigt att sängen är tillräckligt stor för att skydd alla valparna och mor. Bestäm platsen för sängkläder. Det bör ge mamman enkel åtkomst till sina valpar. Mödrar kommer och går ofta. Strö område bör vara torr och varm. Linje sängen med mjukt material. Använda handdukar eller filtar för att göra sängen mjuk. Detta behövs för att göra valpar bekväm. Arrangera materialet att göra sängen ännu. Sätt gamla tidningar över ark sängkläder. Tidningar bör också placeras utanför sängen. Detta kommer att underlätta rengöring.

Värm sängkläder. Det är nödvändigt för valpar att ha en stadig källa till värme. Placera en lampa över sina sängar. Värme flaskor och kuddar kan också användas för att ge värme. Placera uppvärmning flaskor undertill filtar. Linda in dem väl så att inte skada valparna med för mycket värme. När värmekällan används, se till att valparna "och deras mor rörelser inte kommer att vända dem. Olyckor med värmekällor kan vara dödlig för valparna.

Hålla den ren. Håll hela är rena

Valpar är väldigt söta och gosiga. Hålla den ren. håll hela är rena.
Valpar är väldigt söta och gosiga. Hålla den ren. håll hela är rena.

Hålla den ren. Håll hela är rena. Se alltid till att valparna är rena och torra. Rengör minst varannan vecka. Byt tidningar och filtar om de är smutsiga. Använd aldrig rengöringsmedel med kemikalier. Valparna och deras mamma kan av misstag äter rengöring ämnet.

Torka valpen. Torka av valpens underlivet och anala området för att stimulera eliminering. Mamman gör oftast detta. Hjälp valparna med hjälp av en varm och våt trasa för att sakta torka sina bottnar. Värmen och rörelsen stimulerar musklerna att tillåta den att utsöndra avfall.

Utfodring. Se till att mamman matar alla valpar. Guide valpar så att de kan äta. Försiktigt leda valpen till sin mor. Var noga med att inte skada valpen medan du gör det. Lyft valpen genom att hålla under frambenen och använda andra handen för att hålla valpen botten för support. Valpar kommer att ligga kontinuerligt tills full. Inte tvångsmata valparna.

Valp formel kan också ges till valpen om den inte matas

Valp formel kan också ges till valpen om den inte matas. Hund formel kan köpas på lokal djuraffärer. Använd en liten nappflaska med en tuff nippel.

Det finns tillfällen att ta hand om nyfödda valpar är nödvändig

Det finns tillfällen att ta hand om nyfödda valpar är nödvändig. Bli inte förskräckt av ansvaret. Följ bara de tips och allt kommer att vara hanterbara, även roligt.