E2y

Hur du skyddar ditt barn från kidnappning och främlingar

Här, det finnas monster

Här finns det monster. Och oftare än inte, monster är andra människor som vill göra hemska saker till barn. Detta är den värsta sortens monster som de ser ut som människor, agera som människor, men är verkligen fän.

Så mycket som vi skulle vilja att alltid vara där för att skydda våra barn, kan vi inte alltid vara där för att skydda dem från monstren. Det bästa vi kan göra för att se till att de alltid är skyddade är att utbilda dem ordentligt om skydd protokollen vid att vara ute i världen. Det hjälper också att ha goda kommunikationslinjer öppna med barn, inte bara med mobiltelefoner utan att kunna prata med dem om något som kan vara oroande dem.

Hur du skyddar ditt barn från kidnappning och främlingar. "Nej" betyder "nej.".
Hur du skyddar ditt barn från kidnappning och främlingar. "Nej" betyder "nej.".

  • Stranger protokoll. Det mest grundläggande i bortrövning är främlingen protokollet. Barnen får lära sig att aldrig acceptera godis, leksaker, och, allra mest, turer från människor de inte känner. Borra dina barn med denna information ofta så att det blir ingrodd i dem.
  • "Nej" betyder "nej." Det är bäst att barnen förstår detta vid en tidig ålder. Om de inte vill göra något, är det helt okej att säga "nej" till det. Ofta lär vi våra barn att vuxna vet vad som är bäst för dem. Men det är ännu viktigare för dem att få lära sig att om något känns fel, bör de säga "nej" till det snabbt.
  • Organisation. Tillsammans med de andra föräldrarna i kvarteret, försök att gå samman för säkerheten för dina barn. Lär känna vars barn är vänner med vem och bekanta med sina föräldrar. Kartlägg möjliga platser för barnen att besöka i ditt närområde och möjliga vägar barnen kan ta att gå dit. Ju mer bekant du är med människor och miljön dina barn är i, desto bättre kan du skydda dem.
  • Skolan. Alltid låta skolan veta om du plockar upp barnet efter lektionerna. Lär känna lärare och personal på skolan. Skolorna kommer alltid att låta en förälder vet om det är ett avbrott i barnets rutin så se till att du alltid uppdatera ditt mobilnummer på ditt barns skola.
  • Undanhålla information. Lär dina barn att inte ge personlig information om dem till folk de inte känner. Detta kommer att tillåta dina barn att utöva sin bedömning om en persons trovärdighet. Lär dina barn att aldrig låta andra människor vet var de bor eller om de är ensamma i huset.
  • Kommunicera med dem. Barn är av naturen ärliga. De kommer inte medvetet ljuga eller lämna ut uppgifter när de berättar historier om saker som berör dem. Gör dina barn att känna sig hemmastadda om att prata med dig om allt som händer i deras liv. Bli någon som ditt barn kommer att prata om vad som helst.


Att skydda barn mot kidnappning är ett samhällsansvar

Att skydda barn mot kidnappning är ett samhällsansvar. Ju fler människor som är med dig att skydda dina barn, desto lättare blir det att vara organiserad och trygg i ditt samhälle. Utbilda dig själv och sedan dina barn och vidarebefordra denna information till övriga föräldrar i området.