E2y

Hur du lär ett barn att sparka i vattnet

Lära ditt barn att simma är en av de viktigaste lärdomarna man skulle kunna ge till henne. Simning är bäst lärs steg-för-steg, och en populär strategi är att först lära ditt barn hur man korrekt att flytta benen i vattnet. När ditt barn vänjer sig sparka ordentligt i vattnet, hon på god väg mot simning bekvämt. Nyckeln till att lära ditt barn att sparka i vattnet är genom en undervisning teknik som kallas "byggnadsställningar", där hon kommer att göra skicklighet mer självständigt som hon blir mer vana att göra det.

Hur du lär ett barn att sparka i vattnet. Sätt på hennes floaters.
Hur du lär ett barn att sparka i vattnet. Sätt på hennes floaters.

  • Sätt på hennes floaters. Floaters är mycket viktiga. Låt henne inte i vattnet utan armen floaters på. Det är en viktig garanti även om du är där för att övervaka henne.
  • Lär henne att vara bekväm i vattnet. Så mycket som möjligt bör du tilldela ett par möten få ditt barn att vara mer tillfreds i vattnet. Låt henne spela i vattnet och låt henne bo endast i midja-djupt vatten. Aldrig tvinga henne att börja simma eller gå till den djupa änden av poolen om hon inte är klar ännu, tvingar henne bara kan leda henne att känna sig traumatiserade mot vatten.
  • Ge till ditt barn om vikten av att sparka i vattnet på rätt sätt. Berätta ditt barn att även rörelsen av armarna medan du simmar är den handling som avgör den riktning som simmaren går, är att sparka handling som driver simmaren att gå framåt.
  • Lära henne att andas ordentligt. Träna ditt barn att andas in djupt i luften och sedan andas ut långsamt genom näsan under vattnet. Träna henne också hur man luta huvudet mjukt åt sidan så att hon kan andas mer luft vid behov.
  • Låt henne hålla fast vid sidorna av poolen. Detta är en bra teknik, för om ditt barn har något fast att hålla fast, kommer hon vara mer säker om att utveckla sin fot rörelse i vattnet. Ta ditt barn till den del av poolen som handlar om midjan till bröst-djupt för hennes kropp. Låt ditt barn att hålla fast sidorna av poolen, och instruera henne att låta sin kropp att slappna av och helt sträcka ut tills hon är flytande nedåt. Uppmuntra henne att öva andningstekniker som hon lärt sig.
  • Låt henne sparka benen. När ditt barn är nedåt och helt utsträckt på vattnet, låt henne praktik hennes benrörelser. Säg åt henne att inte böja benen vid knäna när sparkar. Hon borde låta dem vara helt rak under sparkar. Lära henne hur man rör hennes ben i rätt rytm, och låt henne komma ihåg att hon inte behöver sparka för hårt. Det viktiga är att hon gör det stadigt.


Gör det till en vana att ta ditt barn till stranden eller poolen så hon vänjer sig vid vattnet. På så sätt hon lär sig att simma och inte vara rädd. Vissa barn är rädda för att gå i vattnet. Undvik ingjuta inte rädslan av att vara i vattnet i ditt barn. Istället uppmuntra henne att vara äventyrlig, men med din vägledning. Lämna aldrig barnet utan uppsikt när i vattnet. Håll alltid ett öga på henne för att undvika skadlig olyckor.