E2y

Hur du lär dina barn gränser

Barn säkerligen ännu inte förstår människors olikheter

Barn säkerligen ännu inte förstår människors olikheter. Det är därför de ofta gå utanför sina gränser. Som ett resultat, kommer de ut att vara respektlös och okänsliga för andra människors känslor. Värre, de kommer ut för att vara offer för andra människor. Men, deras unga sinnen är inte en ursäkt för dem att fortsätta att gå utanför sina gränser. Därför, som en förälder, är du ansvarig för att få dem att förstå detta vanlig situation i människor.

Så nu, vad du måste göra är att på ett effektivt sätt lära dina barn om gränser. På så sätt kommer de att sluta med en bra relation med alla människor runt omkring dem. För att hjälpa dig med detta, här är några effektiva tips du kan tänka på:

  1. Låt dem förstå att inte alla människor är som dem. När sätta gränser, är det viktigt att dina barn förstår att människor har olika egenskaper och tankar om någonting. Därför kommer inte alla människor accepterar dig och behandla dig väl. Med denna förståelse, kommer dina barn lära sig att vara mer försiktig när man behandlar andra människor.
  2. Delta i en konversation med dina barn. Det kommer också att vara till hjälp för dina barn att lära sig om gränser om du pratar med dem då och då. Utvärdera sina vanor och se vad som behöver stoppas. Diskutera detta tydligt att varje barn och lära honom hur man korrekt gör vissa saker. Men se till att de förstår varför det finns ett behov av att fastställa en viss gräns över något. Till exempel, om ditt barn kramar vem som helst i skolan, berätta för honom att vissa barn helt enkelt inte vill bli rörd speciellt med någon de knappt känner.
  3. Ge exempel på dina barn. Exempel behöver inte alltid vara sanna historier. Oftare än inte, kan du göra upp en berättelse för att lära dem om deras gränser. Till exempel, om du vill lära dina barn om den typ av vänner som de behöver ha, tänka på en historia som intresserar dem mest så att de kan plocka upp de lärdomar med lätthet.
  4. Hjälpa dem att lära sig genom erfarenhet. Om ditt barn har upplevt något negativt av att inte bry sig om andra människors gränser, utnyttja situationen för att lära honom en viktig läxa. Även om skadan är redan skedd, åtminstone ditt barn vet att det inte kommer att bli bra att göra det igen till någon annan.
  5. Varna dem om möjliga gränsdragningar. Dessa kan vara gränser som dina barn måste följa när det handlar om andra människor. Eller, kan dessa vara gränser som ditt barn behöver för att observera när andra människor har att göra med dem. Till exempel måste de veta sina begränsningar när plocka vänner, när du bjuder in vänner över, och liknande. Med detta, när de stöter på situationen, de vet redan vad de ska göra.

Hur du lär dina barn gränser. Låt dem förstå att inte alla människor är som dem.
Hur du lär dina barn gränser. Låt dem förstå att inte alla människor är som dem.

Det är när dina barn vet sina gränser, kommer deras liv som barn inte äventyras längre. Med dem veta hur man respekterar andra människor och veta sina begränsningar, de säkert kommer att växa till ansvarsfulla och goda vuxna i framtiden.