E2y

Hur du lär din hund att sova i sin säng

Ta inte ett nej


De flesta av oss är skyldiga till att dela våra sängar med våra husdjur. Det är för svårt att motstå deras vädjande ansikten! Men det finns många skäl till varför vi förmodligen inte borde. Vissa föreslår att det inte är säkert, stör det vår sömn och kanske undergräva vår plats som flockledare. Om du vill att din valp att flytta till sin egen säng, följ stegen nedan.

Steg 1

Tänk Guldlock: Du vill välja precis rätt storlek säng för din pooch. Det kan inte vara för stort eller för litet eller för mjukt eller för hårt, det måste vara precis rätt. Det bör vara bekväm nog att du inte skulle ha något emot gosa i den i timmar på slutet. När du gör detta köp, är det inte tid att vara billig - du kanske har att spendera lite mer än du trodde, men det kommer att vara värt det.

Steg 2

Hur du lär din hund att sova i sin säng. Platsen är namnet på spelet.
Hur du lär din hund att sova i sin säng. Platsen är namnet på spelet.

Platsen är namnet på spelet: Fundera över var du vill att din hunds säng ska placeras. Om han är van vid att sova med dig på natten, då din bästa insats för honom att använda sin säng på natten är att lägga den i sovrummet. Om du använder det som ett avskräckande från att ligga på soffan, placera sin säng i vardagsrummet.

Steg 3

Uppmuntra hans nyfikenhet: Utan tvekan, är din hund kommer att undra vad denna nya bit av "möbler" är. Coax honom till sängen genom att ligga ner bredvid det, ropade hans namn och klappa de dåliga. Använd godsaker och tillgivenhet som behövs

Steg 4

Använd vad han vet. När han närmar sig sängen, få honom sitta och ligga ner på det, med hjälp av "sitta" och "ner"-kommandon. Uppmuntra honom att "stanna" och klappa honom tills han slappnar av i sängen.

Steg 5

Uppmuntra hans nyfikenhet. Sätta ett namn på det.
Uppmuntra hans nyfikenhet. Sätta ett namn på det.

Sätta ett namn på det: Det kommer att bli lättare att be din hund att gå till sängs om du bifogar ett kommando till den. Till exempel kan du lära honom att när du säger, "Läggdags", betyder det att han behöver komma till hans säng.

Steg 6

Sista utväg: Om din hund har svårt att greppa begreppet sin säng, kan du sätta sängen i en låda och sätta hunden i lådan. I tiden, bör han anpassa sig till tanken att från och med nu kommer du kräva honom att sova på en hund säng.