E2y

Hur du lär din hund att gå på ett löpband

En alternativ träningsmetod för din hund


Alla hundar behöver en promenad varje dag, men ibland vädret inte tillåter det, eller om du bara inte har tid. Om du har ett löpband i huset, lära din hund att använda det kan eliminera dessa problem och kan även minska beteendeproblem innan de inträffar genom att hålla hunden aktiv och trött. Med lite övning och tålamod, kan detta vara ett enkelt, väderbeständig träningsmetod för ditt husdjur.

Steg 1

Om din hund inte har funnits löpbandet mycket när den körs, kan han vara lite rädd för det först. Sätt koppel på hunden och ta honom till området. (Försök inte att dra hunden på löpbandet ännu.) Ta honom inom ett par fötter av maskinen, slå på den, och låt den gå i några minuter för att låta hunden vänja sig vid ljuden det gör och inse att det inte är skadligt. Om han försöker komma bort från det, försiktigt dra honom tillbaka till den och sätta ner honom. Gör detta regelbundet under hela dagen tills hunden börjar verka bekväm runt den. (Detta kan kännetecknas av att hunden sittande eller liggande nära den eller ignorera den helt när det körs.)

Viktigt: Var lugn och inte berömma hunden medan han vänja sig vid ljudet och rörelse löpbandet. Om han är lite rädd, kommer du att oavsiktligt berömma honom för att vara rädd för det. Spara beröm för slutresultatet.

Steg 2

Hur du lär din hund att gå på ett löpband. Om din hund inte har funnits löpbandet mycket.
Hur du lär din hund att gå på ett löpband. Om din hund inte har funnits löpbandet mycket.

När du känner att hunden har kommit över rädslan för att vara nära den, satte honom i koppel och leda honom försiktigt på löpbandet utan tvekan. Beter sig som om det är det mest naturliga sak i världen att göra. Har hans favorit godis händig och placera några på bandet på löpbandet för honom att hitta. Låt honom stå på löpbandet i några minuter och äta sina godsaker utan att maskinen körs.

Steg 3

Placera dig själv på framsidan av löpbandet som du fortsätter att hålla kopplet. Om han inte verkar vara rädd, håll kopplet lätt och vrid löpbandet på den allra lägsta inställningen. Om hunden thrashes eller protester på något sätt, få en behandling och hålla den framför honom för att distrahera honom och föra honom tillbaka i position. Låt honom inte få den behandling ännu, men håll den framför näsan. När du är säker på att du har honom fokuserad på behandling och promenader bekvämt på den långsamma inställningen, låt honom få behandling.

Steg 4

Fortsätt hålla i kopplet, börja öka hastigheten långsamt. Fortsätt gå honom i några minuter (eller lite längre om han verkar okej) med måttlig hastighet medan du håller en annan behandling. Då mycket gradvis sakta löpbandet ner till ett stopp. Ge honom hans behandla, prisa honom, och lät honom löpbandet. Upprepa denna process varje dag i en vecka eller så, förlänger tiden för några minuter eller mer varje dag.

Steg 5

En alternativ träningsmetod för din hund. När du känner att hunden har kommit över rädslan för.
En alternativ träningsmetod för din hund. När du känner att hunden har kommit över rädslan för.

När han verkar vara på väg att få kläm på det, släppa kopplet under korta perioder. Om hunden rör sig, ta tag i kopplet och försiktigt flytta honom, men fortsätta att försöka släppa kopplet när du övar. Gradvis arbeta upp till en bra och bekväm hastighet. Om, vid något tillfälle, hoppar han av, börja om från steg 2.


Fortsätt att öva och du kommer så småningom att kunna eliminera användningen av kopplet helt. Med lite ansträngning, bör din hund så småningom kunna gå från 20 till 60 minuter per dag, beroende på sin ras, storlek och energinivå. Denna övning kräver tålamod, men med en trött och lycklig hund är väl värt ansträngningen.