E2y

Hur du lär barnen att dela sovrum

Det finns ett antal noterade fördelar du och dina barn kan få genom att dela sovrum med varandra. Det är ett bra drag för att spara på utrymme, särskilt om du har andra planer för en viss plats. Till exempel kan ett barns rum omvandlas till ett hemmakontor eller ett gästrum. Under tiden kan syskon dela sovrum ges en chans att bond och umgås med varandra. Detta kan vara till nytta inte bara i deras förhållande som syskon, men också till deras personlighet som de relaterar till andra människor än sin familj. Den yngre barn kan hitta sätt att lära sig genom att titta på det äldre barnet till exempel. Barn kan också lära sig värdet av att dela, för att hålla socialt acceptabla beteenden och vanor även i sina egna personliga boning, liksom värdet av omsorg och omtanke om varandra.

Hur du lär barnen att dela sovrum. När barnen just har börjat flytta in med varandra i ett rum.
Hur du lär barnen att dela sovrum. När barnen just har börjat flytta in med varandra i ett rum.

Men även dela sovrum och personliga utrymme med ett syskon är en färdighet dina barn behöver lära sig av dig.

  1. När barnen just har börjat flytta in med varandra i ett rum, måste du känna igen din roll som medlare i att få den klar. Du måste skapa en delning och en ge och ta atmosfär. Sitt ner med dem och förklara värdet av att dela i motsats till själviskhet. Denna princip kan komma till nytta i att låta dem bestämma vad deras rum allmänhet kommer att se ut. Om de redan har kommit överens med samma tapet eller möbler arrangemang då du är på en lycklig start. När de har individuella preferenser, kommer det att vara fördelaktigt för dig att ställa sitt eget utrymme gränser i sovrummet. Detta kommer att fungera som en vägledning om de beslutar att dekorera sina personliga utrymme på egen hand.
  2. Nästa princip för dig att undervisa är värdet av att respektera varandra. Respekt kan gå långt för att garantera fred i rummet. Trots att de är syskon, har de rätt att respekteras och behandlas på ett civilt sätt. De kan öva respekt i de enklaste åtgärderna som knackar innan, respekt personligt utrymme och saker genom att be om tillstånd innan du går eller att få någonting.
  3. Ett annat värde på din undervisning listan är värdet av ansvar. Eftersom de är att dela rum, har ansvar och uppgifter i att hålla den ren också delas av alla dem. Det blir bara för dig att skapa en rengöring schema eller regler rummet om att hålla rummet rent och snyggt. Ansvarig rum ägande manifesteras genom att strikt hålla till rengöring schema och att avstå från att göra tyger som är skadliga för rummets fysiska tillstånd.
  4. Skapa bindande atmosfär och främja kamratskap mellan dina barn. Detta kan vara i form av en gemensam plats inne i rummet. Det kan vara en vanlig matta där de kunde spela, eller en gemensam tabell som de kunde använda.
  5. Slutligen se till att dina barn kommer att ha sin egen chans att främja deras unikhet och individualitet. Hjälpa dem att schemalägga ett "jag" tid, ensam i sitt rum. Användningen av säng tält kan vara till stor hjälp också, i upprättande av ett personligt utrymme i ett delat rum.

Dela sovrum, om lärde på ett korrekt sätt, är en väg för att skapa barndomsminnen för dina barn. Vara en stödjande förälder och göra det dyrbart för dem.