E2y

Hur du kan hjälpa din hund klara åska

Åska är skrämmande för vissa människor såväl som för husdjur

Åska är skrämmande för vissa människor såväl som för husdjur. Om du hittar din hund skäller eller gläfsande under åskväder, det finns vissa saker som du kan göra för att hjälpa din hund att klara. Låt din hund känner sig trygga under stormen och han får vänja sig vid bullret i framtiden.

Hur du kan hjälpa din hund klara åska. Lämna din hund ensam.
Hur du kan hjälpa din hund klara åska. Lämna din hund ensam.

Här är några av de tips som du kan använda för att hjälpa din hund klara åska:

  • Ge ett bra skydd. Om din hund normalt stannar utanför, ger ett bra skydd för honom inomhus när det finns ett åskväder. Fastställa en plåt eller en hund kudde där din hund kan bo i under åskväder. Bullret från åskväder kan vara skrämmande, så det är bäst att låta hunden stanna inomhus eftersom thunderclap inte blir så högt. Detta kommer att bli en säkrare miljö för honom.
  • Lämna din hund ensam. Det är tillrådligt att lämna din hund ensam och låta honom göra sin egen grej under åskväder. Petting honom eller hålla honom nära dig kommer bara göra det svårare för dig. Du måste träna din hund och låt honom veta att det är säkert inomhus och åska kommer inte att kunna skada honom. Vissa hundägare bara ignorera sina hundar under situationer som denna. Hunden kommer att vänja sig vid åska och lära sig att det inte kan skada dem.
  • Ge distraktioner. Använd distraktioner för att styra hundens uppmärksamhet bort från åskväder. Slå på tv eller ge några lugnande musik för att lugna din hund ner. Vrid upp volymen så att det kan bli högre än ljudet av åska.
  • Stäng fönster och dörrar. Håll dörrar och fönster stängda för att hålla din hund inne i huset. Under åskväder, kan hundar få panik och springa runt huset så det är bäst att hålla alla entréer stängda. Du kan också stänga mörkarna eller stänga Gardiner så att din hund inte kommer att kunna se ljuset.
  • Spela med din hund. Annan bra distraktion som kan hjälpa din hund klara åska är att leka med honom. Spela hämta inne i huset eller fastställa några doggy godsaker och låt din hund hitta dem. Att göra detta kommer att hålla din hunds uppmärksamhet bort från åskväder händer utanför.
  • Placera din hund i en bur. Om din hund agerar ut och springer runt huset när det finns ett åskväder, är det bäst att hålla honom i en bur inne i huset. Detta kommer att hindra din hund från att köra in i möbler. Det är också bra att göra detta av säkerhetsskäl eftersom din hund kan skada sig själv medan du springer runt i huset.


Om du följer dessa tips, kommer din hund säkert att kunna klara upp med åska och kommer inte att vara så rasande på nästa åskväder. Kom ihåg att i tider som dessa, bör du ge en säkerhet miljö för din hund och hålla sin säkerhet i åtanke hela tiden.