E2y

Hur du handskas med en spelare i familjen

Spelande kan vara en destruktiv last, störta en familj i ekonomisk ruin på grund av en okontrollerbar lust att spendera pengar.

Här är några tips för att klara av en gambler i familjen:

  • Säkra alla värdesaker och kontanter i huset. En spelare kommer att frestas att pantsätta eller avyttra värdesaker han kan hitta i huset, oavsett om han äger den. Återställ PIN-koder i ATM-kort, ändra bankkonton, övervaka dina besparingar, dölja kreditkort, kontanter, smycken och andra värdefulla i ett låst rum, och hitta gömställen för olika värdesaker. Fråga vänner och förhållande att avstå från utlåning eller ge honom pengar.
  • Ordna en intervention. Ett ingripande är en sammansättning av vänner och släktingar i spelaren för att konfrontera honom om hans problem. Denna enhet kommer att påminna spelaren om att de älskar honom och är oroliga för hans beteende, allt med avsikt att ge honom en väckarklocka om hans missbruk. Välj en bekväm plats som hans hus och en tid och datum där spelaren kommer att placeras där. Kontakta alla hans vänner och släktingar och be dem att komma till interventionen. Be dem att skriva brev om sina känslor, förbereda banners och ge mat och dryck för deltagarna. Medan en intervention inte får direkt till en gambler ändrar hans vägar, kan det vara det första av många sätt att vägleda honom till en bättre livsstil.
  • Stötta en gambler initiativ till förändring. Istället för att tjata en spelare att byta, ha tålamod och leta efter tecken på att en spelare är villig att förändras av sig själv. Heap berömmer och bistå hans sökande efter hjälp. Fråga folk runt honom för att stötta hans initiativ, liksom. Dessa positiva förstärkningar kommer att ge en bra källa av endorfiner som motverkar abstinenssymtom i samband med att bryta ett spelmissbruk.
  • Hyr en terapeut. En expert kan vägleda en gambler i att bryta sina vanor genom att erbjuda alternativa sätt att lugna hans missbruk eller ge åtgärder för att motverka spelberoende lust. Gambling terapeuter kan vara belägna på nätet. Titta in anslagstavlor för rekommenderade terapeuter, forska hans bakgrund för sina tidigare kunder och erfarenhet, sedan intervjua honom om hans metoder och avgifter. Slutligen frågar spelaren att ge en rättegång besök på denna terapeut.
  • Tipsa en stödgrupp. Sök på nätet för spel stödgrupper i din närhet. Fråga arrangörerna för en sit-down för att utvärdera medlemmarna och processen. Slutligen frågar spelaren att delta i stödgrupp. Du kan också söka efter diskussionsgrupper och anslagstavlor på nätet som diskuterar bryta spelvanor. Kom ihåg, stödgrupper endast fungerar när spelaren verkligen vill förändra sina vanor.
  • Undvik Codependent beteende. Gör inte ursäkter för en familjemedlem spelproblem och skydda honom från följderna. Undvik att låna honom pengar.

Hur du handskas med en spelare i familjen. Säkra alla värdesaker och kontanter i huset.
Hur du handskas med en spelare i familjen. Säkra alla värdesaker och kontanter i huset.

Innan du utföra dessa vana-brytande metoder, se om spelande är ett problem i första hand. Om en person har sin spelvanor under kontroll, kan det tolereras som en mindre last som inte skadar någon.