E2y

Hur du handskas leva med svåra äldre släktingar

Till vissa pensionärer

Till vissa pensionärer, är det faktum att de är äldre och klokare ofta tas som en licens att göra som de vill. När allt, de har levt ett fullt liv, och de har gett sina avgifter till samhället. Är det inte dags för samhället att behaga dem? Om du hittar dig själv att leva med dina äldre släktingar-dina föräldrar, en farbror, en faster, eller ens en uppsättning morföräldrar-då kanske du ibland har svårt att hantera sina nycker.

Dessa kan vara enkla vanor

Dessa kan vara enkla vanor, som att lämna sina tänder i ett glas på diskbänken, eller lämnar toaletten un-spolad. Eller kan det vara ett allvarligt fall av inblandning med din familj angelägenheter. Oavsett omständigheterna, kan det vara enklare att hantera sin närvaro med några justeringar.

Hur du handskas leva med svåra äldre släktingar. Till vissa pensionärer.
Hur du handskas leva med svåra äldre släktingar. Till vissa pensionärer.

Ge lite förståelse. De flesta pensionärer känner att de fortfarande är i blomman av sitt liv. Dock kan vissa nyligen svårighet ha gett dem något annat val än att leva med dig. Kanske de höga levnadskostnaderna har tvingat dem att sälja sina hem. Eller några nyligen sjukdom hindrar dem nu från att leva självständigt. Först skulle det brukar resultera i känslor av förbittring. Ge det tid att anpassa sig.

I vissa fall kanske du har tvingats att leva tillbaka med dina föräldrar, på grund av vissa ekonomiska svårigheter. Om så är fallet, så har du mer anledning att vara förstå deras perspektiv och situation.

Titta på deras hälsa

Titta på deras hälsa. Ibland kan fysiska smärtor eller psykiska problem orsakar en äldre person att vara grumpier än vanligt. Ta med dina föräldrar till en läkare, och har dem kontrolleras upp. Kanske den extra stressen av att ha yngre människor runt är att få till dem. Se till att de är i en avslappnad miljö där de kan leva i fred.

Ge dem aktiviteter att göra

Ge dem aktiviteter att göra. Många pensionärer föredrar att vara aktiv istället fördriva tiden ensam hemma. De gillar också att vara med kamrater och jämnåriga. I det här fallet, anmäl dig dina föräldrar att närvara en dag program flera gånger i veckan. Dessa kan vara regelbundna utflykter, som att gå på bio, eller spela i schack eller dam turneringar. Dagverksamhet skulle ibland innefatta hämtning och lämning vid ditt hem. Dessa skulle kosta en del pengar, men om det är för din sinnesfrid, kommer det att vara värt det. Verksamheten kommer att vara bra för dina äldre folks hälsa, alltför.

Dela ansvaret

Dessa kan vara enkla vanor. Titta på deras hälsa.
Dessa kan vara enkla vanor. Titta på deras hälsa.

Dela ansvaret. Äldre familjemedlemmar glömmer ofta att ta sina mediciner. Och de behöver ibland hjälp när man går på toaletten. Att dela ansvaret med resten av familjen är ett sätt att klara. Om du har råd att anställa en medhjälpare, så är det också ett bra alternativ.

Äldre släktingar kan ibland vara svårt. Men kom ihåg att som barn eller barnbarn, är du skyldig något till dem-de förmodligen tog hand om dig när du var ung, och det är nu din tur. Det kan vara stressigt, men med samarbete och samordning, kan du hantera det väl. Det kommer förmodligen att bli en bra förebild för dina barn att visa hur väl du tar hand om dina äldre släktingar, oavsett hur svår. För några år på vägen, kan du hamna i sin situation.