E2y

Hur du gör ditt barns bad roligt och säkert

Bad tid för barn är en rolig och trevlig upplevelse

Bad tid för barn är en rolig och trevlig upplevelse. De flesta barn älskar att ta ett bad även om vissa kan få lite kinkig. För nyfödda, vänta tills navelsträngen faller av innan du ger dem ett bad. De kan göra med en svamp bad under tiden.

När ditt barn är redo att ta ett bad, det är ett bra sätt att knyta an till ditt barn! Så här gör ditt barns bad rolig och säker.

  1. Ta fram allt du behöver innan du hämtar barnet som tvättlappar, tvål och schampo och naturligtvis bad handduk för att torka barnet med. Placera dessa objekt inom räckhåll. Om du använder en liten baby badkar, se till att den är placerad på en säker yta som inte glider runt. Det är bra att placera en handduk under barnet badkar, eftersom detta kommer också att absorbera extra vatten. Redo kameran om du vill ta bilder.
  2. Testa vattentemperaturen med handen innan du placerar ditt barn i badkaret. Vattnet ska vara ljummet eller runt 38 grader Celsius. Så snart ditt badkar fylls eller vattnet är klart, är det dags att ta ut barnet. Du vill inte din badvattnet bli för kallt.
  3. Använd endast milda produkter speciellt utformade för spädbarn eller barn. Det finns ett antal märken som finns på marknaden att välja mellan. Undvik parfymer, färgämnen och använd inte vuxen formulerade produkter för spädbarn. Barnets hud är för känslig och dessa kan orsaka irritation eller en allergisk reaktion.
  4. Ta ut badleksaker! För barn som får spänd i badkaret, kan du göra det till en rolig upplevelse för dem genom att föra ut deras favorit badleksaker! Det finns leksaker som flyter, göra bubblor eller ens fästa brickan i dusch eller badkar och kommer i alla sina favorit populära karaktärer. De kan leka med den när du schampo och skölj håret så att de blir distraherad och inte krångla. De kan även ha för mycket kul och vill inte lämna ännu. Men när vattnet blir kallt, är det dags att ta ut barnet.
  5. Sjung sånger eller göra ansikten. Det är dags att få dumt med ditt barn. Hör henne att skratta som du gör roliga röster för sina leksaker. Ditt barn kommer att känna sig trygga höra din röst, speciellt när det är hennes första gången att ta ett bad.
  6. Ha alltid ett säkert grepp om ditt barn med minst en hand hela tiden. Du vill inte ditt barn att glida runt i hans badkar. För spädbarn, alltid stödja deras huvud och hals. För barn som kan sitta upp, hålla en hand på ryggen. Var noga med att inte få vatten i sina öron och ögon.

Bebisar behöver inte ta långa bad eftersom de i allmänhet ren

Hur du gör ditt barns bad roligt och säkert. Ta fram allt du behöver innan du hämtar barnet som tvättlappar.
Hur du gör ditt barns bad roligt och säkert. Ta fram allt du behöver innan du hämtar barnet som tvättlappar.

Bebisar behöver inte ta långa bad eftersom de i allmänhet ren. Nighttime bad bidra till att lugna ner barn och hjälpa dem att sova snabbare så du kan välja att göra sin badkar tid på natten. Kom ihåg att aldrig lämna ditt barn utan tillsyn. Bebisar kan drunkna i ens några inches av vatten. Med dessa riktlinjer kan bad tid vara säkra och roligt!