E2y

Hur du förbättra din relation med någon

Förbättra dina relationer

Många gånger undrar vi varför våra vänner agerar som de gör. Med tiden kan våra relationer med vänner krympa enbart därför att vi blir alltför självcentrerad och betala mindre uppmärksamhet åt dem. Relationer behöver ständig uppmärksamhet för att stanna i god form. Här är några sätt att ladda dina relationer med dem omkring dig:

Hur du förbättra din relation med någon. Gör den andra personen att känna sig viktiga.
Hur du förbättra din relation med någon. Gör den andra personen att känna sig viktiga.

  1. Öva förlåtande. Den bästa medicinen någonsin för att bota problem med relationer är att lära sig förlåta. Om det är svårt att förlåta en person, kom ihåg att han är så sårbar och osäker som du eller någon annan person i livets drama. Om du förlåter, kommer den att göra ännu mer bra för dig än för den person du förlåta. Genom att befria en onödig grudge, släpper du spänningar och frigöra dig upp. (Du kommer också att kunna sova lugnt!)
  2. Gör den andra personen att känna sig viktiga. Människor längtar efter uppmärksamhet och omedvetet älskar när andra stödjer sina egna åsikter. Den största sättet att stärka relationer är genom att stödja den andra personens länge haft övertygelser och åsikter. Prata på den positiva sidan av hans eller hennes yrke eller sätt att leva, och vara medveten nog att inte låta lösa ord som kan äventyra de fasta tro den personen. Tvinga inte dina tankar eller åsikter på dem.
  3. Använd spegeln effekten. Den andra personen reflekterar omedvetet och gör vad du än gör. Automatiskt, kommer han att göra saker på samma sätt som du gör. Var proaktiv och göra saker som du vill att din vän ska göra för dig - vill skämma bort honom genom att ta honom på middag på en italiensk restaurang, ge honom en överraskning genom att ta honom för en film av hans favorit skådespelare och andra aktiviteter som visar att du är tänker på honom. Chansen är stor att han kommer att spegla dina handlingar och göra samma sak för dig.
  4. Tänk från den andra personens synvinkel. På detta sätt kommer du att inse de svårigheter och utmaningar som andra. Det kommer att bli en riktig uppenbarelse och du kommer att börja känna deras tankar och beteendemönster och förstå varför de agerar som de gör. Du kommer så småningom att inse att de är som du på många sätt, och att du själv har begått samma misstag som du märker och klaga på dem.
  5. Stoppa negativa programmering. Om din vän eller kollega eller din chef ger alltför stor vikt vid någon annan person och inte dig, ska du inte utveckla det påverkar över just den personen. Du måste inse att du inte kan vara i centrum för uppmärksamheten hela tiden. Här kan positivt sinne programmering komma till hands - var du försäkra dig om att denna incident är för trivialt att uppmärksamma.
  6. Gör den andra personen att känna sig hemmastadda. Du kan vara en fantastisk person, men när det kommer till dina vänner, beskriva dig själv som en ned-till-jord vän över allt annat. Utstrålar bilden som du också har egna problem, svårigheter och misslyckanden i livet. Du bör ses av andra som lätt tillgänglig och mycket likt dem på alla sätt. Sätt inte i en hel del ansträngning för att visa att du är en enastående person från mängden.
  7. Alltid hålla kontakten. Detta är vad de flesta av oss omedvetet tenderar att göra - underlåter att hålla kontakten. Om du är helt fokuserad på din karriär, förlorar du lätt kontakt med även dina nära vänner. Du kommer aldrig att inse detta, och efter några år, du spontant och helt glömma dessa vänner. Du måste ta initiativ till att kontakta dina vänner och hålla dina relationer går.

Många undersökningar upprepar det faktum att en stor umgängeskrets ger kvinnor och män att förbättra sina odds för lycka och glädje i stort sätt. Genom att följa de ovan nämnda tips konsekvent, kan du förvandla även dina bekanta till nära vänner.