E2y

Hur de ska följa etikett baby shower

En baby shower är en underbar händelse för alla nya eller blivande modern. Fortfarande finns det många riktlinjer och outtalade regler om utövandet av baby shower - från vem som ska kasta duschen vem som ska bjudas in. Här är några tips på hur man kan följa etikett baby shower:

Hur de ska följa etikett baby shower. Duschar för andra gången mödrar.
Hur de ska följa etikett baby shower. Duschar för andra gången mödrar.

  1. Kasta en dusch. En baby shower är oftast värd en nära vän eller släkting till mor-till-vara. Om du är osäker på om du ska vara en att kasta en dusch för en vän till dig, så har du förmodligen inte borde.
  2. Betala räkningen. Allmänhet, som med någon annan part, bör värdinnan betala för kostnaden för livsmedel, drycker och dekorationer för baby shower. Det är inte att säga att värdinna inte emot hjälp eller delegera ansvaret till andra. Det är helt acceptabelt att ta gästerna upp sina erbjudanden för att få aptitretare eller andra objekt.
  3. När ska få dusch. Duschar hålls ofta 1-2 månader innan barnets förfallodagen. Naturligtvis, om mor-till-vara väntar tvillingar eller trillingar, kan du hålla dusch ännu tidigare än så, eftersom flera barn ofta kommer för tidigt. För vidskepliga mammor som inte vill ta emot alltför många baby objekt innan barnet faktiskt föds, det är inget fel med att hålla baby shower eller en fest en månad eller två efter att barnet är fött.
  4. Duschar för andra gången mödrar. År sedan ansågs olämpligt att kasta en baby shower för andra gången mor. Detta är inte längre fallet. En dusch är en underbar fest för alla blivande modern - oavsett om det är hennes första barn eller hennes femte barn! Uppenbarligen en första gången mamma är förmodligen i behov av fler saker för sitt barn än en erfaren mamma, men en dusch är inte bara om de gåvor - det handlar om att dela tid med familj och vänner för att fira en glad tillfälle.
  5. Vem ska bjuda in. Det är klokt att ta hjälp av barnets far eller mor-till-vara bästa vän för att göra gästlistan för en dusch. Om duschen inte kommer att bli en överraskning, kan du be även mor-till-vara som hon vill bjuda. Fråga runt innan inbjudande grannar och arbetskamrater, att se till att de inte planerar en dusch av sina egna. Även duschar inte längre enbart kvinnor. Faktum par "duschar är ganska vanligt och är en trevlig förändring från flickorna enbart duschar från förr. Överväg att bjuda några killar att liva duschen upp lite (eller för att hålla pappa-till-vara bolag).
  6. Registry etikett. Om den blivande modern har registrerat för baby objekt på en baby leverans butik eller varuhus, är det viktigt att vidarebefordra uppgifterna vidare till dusch gästerna. Inkludera ett register kort i inbjudan så att gästerna vet var att handla presenter och vad mor-till-vara fortfarande behöver. När du köper varor från för registret, se till att ha dem bort från huvudlistan så mor-till-vara inte får dubbla gåvor. Om du köper ett register punkt på en annan butik, bör du fråga ändå registret butik för att markera objektet som köpt.
  7. Undvik monogram. Dessutom, även om den blivande paret har valt ett namn för sina ofödda barn, undvika att köpa dusch gåvor som monogrammed eller personligt. Varje så ofta, folk ändra uppfattning om sina barns namn efter det att barnet är fött, så spelar det säkert och vänta med att ge personliga presenter till efter barnet är fött och heter.