E2y

Hur Clicker träna en hund att vända sitt huvud

Klickerträning är en teknik som används för att lära din hund några tricks

Klickerträning är en teknik som används för att lära din hund några tricks. Detta fungerar genom att införa din hund till klickljudet och ge den en behandling efter att ha hört det ljudet. För hunden, kommer det att innebära att du kommer att ge det en behandling efter klickern ljud. Och du kommer bara göra att ljud om hunden gjorde vad du vill göra-vilja vrida sitt huvud.

Undervisning hunden om hur du slår sitt huvud genom klickerträning är ganska lätt. I själva verket är detta en av de mest grundläggande trick du kan lära din hund. Stegen nedan hjälper dig att göra utbildningen på rätt sätt.

  • Presentera klickern. Lär din hund att den kommer att få en behandling efter klickljudet. Så, införa klickljudet är väsentlig för det vridbara locket utbildning för att vara framgångsrik. Gör en klicker ljud med denna klickern. Omedelbart ge din hund en behandling efter det ljudet. Fortsätt med detta i ca 10 gånger. Din hund bör redan ha förstått vad du vill berätta det-det kommer att få en behandling efter en klick.
  • Se upp för huvudet sväng. Få en handfull hundgodis och vara redo med klickern. Sitta framför din hund. Vid denna punkt, är din hund väntar på klickljudet och naturligtvis behandla.
  • Hunden kommer bara stirra på dig och vänta på att något ska hända. Det kanske till och med undrar vad som händer. Se upp för något huvud sväng. Och när det vänder sitt huvud, klicka och ge den en behandling. Även en liten sväng bör belönas. Gör detta tills hunden belönas med 15 godsaker.
  • Du kommer att märka att hunden vänder huvudet till en riktning. Om den gör det riktigt under fem varv, då din hund redan har förstått budskapet, det kommer att få en behandling om det visar sitt huvud mot denna riktning
  • Nivå upp. Klicka bara när hunden gör en full sväng. I det föregående steget, du belöna din hund även för ett litet huvud sväng. Det kommer inte att fungera den här gången. Hunden kommer att försöka att vända på huvudet lite och kommer att märka att det inte fungerar. Så kommer hunden försöka vända sitt huvud längre. Nu hör det ett klick och får en belöning. Klicka bara om hunden har vänt sitt huvud på den nivån. På så sätt kommer det att förstå att du vill att det ska vända sitt huvud så långt.
  • Nivå upp igen. Hunden kommer nu lära sig att hålla huvudet i några sekunder efter årsskiftet. Detta borde vara naturligt för hunden eftersom det kommer att vänta på klick efter svarvning. Klicka inte, dock. Istället ger hunden en behandling omedelbart efter väntar en sekund. Nästa gång, vänta tills hunden att ge dig fylligare huvud sväng som håller i två sekunder eller mer. Klicka och ge hunden sin belöning.

Din hund vet nu hur man vänder sitt huvud

Hur Clicker träna en hund att vända sitt huvud. Se upp för huvudet sväng.
Hur Clicker träna en hund att vända sitt huvud. Se upp för huvudet sväng.

Din hund vet nu hur man ska vända sitt huvud. Välj ett roligt och gulligt namn för detta trick. Det namnet kompletterar din hunds nya trick som du säkert kommer att vara stolt över.