E2y

Hur berätta om en hund har tumörer, cystor eller cancer

Hundar, liksom människor, är känsliga för cancer när de närmar sig skymning av deras liv. Däremot kan tidig upptäckt och förebyggande låta djurägare att bestämma rätt läge för behandling av professionella veterinärer. Men skulle vissa utväxter, såsom cystor i ansiktet, kan misstas som cancer.

Denna guide hjälper dig att kontrollera några tecken på eventuell cancer tillväxt och hur man skilja mellan en godartad hudproblem och en riktig cancer.

 • Letar efter tecken. En av de första tecknen du måste se upp för är när din hund inte är på sitt vanliga normala vanor, till exempel hur han äter eller hur mycket energi han har när du spelar. Om han verkar vara vägra mat eller speltid, betyder det att han håller på att bli lat, tråkig och därför inte känner väl.

  Hur berätta om en hund har tumörer, cystor eller cancer. Letar efter tecken.
  Hur berätta om en hund har tumörer, cystor eller cancer. Letar efter tecken.

  Om du ser blod eller slem, eller luktar en ovanlig lukt i din hunds avföring eller urin, är det ett tecken på sjukdom, som hans matsmältningssystem är i trubbel. Det är viktigt att måste spara dessa för noggrann analys av veterinär.

  Gå utseende och känsla över din hunds kropp för att se om det är något ovanligt med hans hud eller insidan. Dock kan inte alla möjliga cancer kan upptäckas genom känsla, och inte alla cystor är elakartade, vilket kräver ytterligare granskning av veterinären för eventuella avvikelser. Cystor, som knölar på huden, är ofarliga ansamling av döda hudceller och oljor kropp, och de finns på någon plats på hundens kropp, cystor kan också ha en illaluktande ansvarsfrihet om spruckit.

 • Undersökning. När du har sett eventuella problem med din hund, schemalägga honom för en fullständig checkup av din veterinär, ta en närmare titt på din hunds kropp och fysiska välbefinnande, och att få blod, urin och avföring prover för lab analys för att avgöra om det är ett möjligt fall av cancer. Det är också viktigt att du måste diskutera med veterinären om din hunds hälsa, inklusive personliga vanor och dagliga rutiner.

  Om din veterinär bestämmer att cystor är godartade, beroende på resultaten, kan cystor tillåtas att lösa sig eller avlägsnas kirurgiskt för att minska din hunds obehag.

  Om emellertid har veterinären upptäckt eventuella problem i din hund, kan du låta ytterligare utredning genom att veterinären utföra en röntgen eller en MR-undersökning på din hund för att kontrollera interna komplikationer, inklusive förekomst av tumörer. Om det finns en tumör, kommer veterinären att använda en biopsi för att extrahera ett litet prov av tumören för analys, och även avgöra en handlingsplan för att ta itu med cancern.

 • Kirurgi. Skulle veterinären äntligen göra slutsatsen att din hund har cancersvulst, kan han eller hon rekommenderar operation för att avlägsna tumören. Som kirurgi tenderar att vara mycket stressande för din hund när han är under sedering, innan operationen måste du vara närvarande för att ge komfort och nödvändig vila för honom, och när kirurgi pågår, hålla ett öga på din hund.


Undersökning. Kirurgi.
Undersökning. Kirurgi.

Efter operation veterinären kommer att informera dig om några resultat, och kommer att göra ytterligare rekommendationer som din hund kommer in i återhämtningsfasen, tills han kan återuppta ett normalt liv.