E2y

Hur att välja mellan tyg eller engångsblöjor

För första gången föräldrar

För första gången föräldrar, är ett av de beslut som måste fattas om att använda engångsblöjor eller blöjor trasa för ditt barn. Eftersom barn inte kommer ut utrustade med potta kompetens, är valet en som du borde ha tänkt på innan förfallodagen, så att du kan köpa vilken typ av blöja som du tänker använda. Här är hur du kan bestämma vilken blöja att använda.

Hur att välja mellan tyg eller engångsblöjor. Rengöring av blöjor.
Hur att välja mellan tyg eller engångsblöjor. Rengöring av blöjor.

  1. Rengöring av blöjor. Hur blöjorna städas är ett av de stora skillnaderna mellan tyg och engångsblöjor. Tygblöjor måste skickas till tjänster blöja rengöring, vilket är ganska vanligt i många städer. Engångsblöjor, men är mycket praktiskt, särskilt för föräldrar som bor i städerna och med jobb eftersom dessa blöjor inte behöver sändas till städare och sedan plockas upp. Engångsblöjor behöver bara bytas när den har blivit våt. Kom dock ihåg att det också finns hemmagjorda lösningar som du kan använda för att rengöra ditt barns tygblöjor, vilket gör det mer bekvämt att använda tygblöjor.
  2. Absorberande befogenheter. En av fördelarna med att använda engångsblöjor är att dessa är utrustade med ett foder av polymerer som är bra på att absorbera fukt och väta från barnet. Dessa polymerer kommer vanligtvis förvandlas till gel när den blir våt, så att fukt inte sprids. Dessa kan även ha antibakteriella eller deodoriserande egenskaper som minimerar lukten av urin. Tygblöjor, å andra sidan, är mindre absorberande speciellt om det redan har använts en lång tid och fibrerna i duken har redan slitna. Att välja rätt tyg för trasa blöja och frekventa förändringar, men kan hjälpa till att hålla ditt barn lika torr.
  3. Blöja kostnader. En annan stor skillnad mellan engångs och tyg blöjor är priset. Priset per enhet för engångsblöjor kommer att bli mindre än vad du spenderar för hög kvalitet tyg för att användas som blöjor. Men, tygblöjor är återanvändbara för flera månader medan engångsblöjor kommer att gå direkt till papperskorgen efter varje användning. Bortsett från de finansiella kostnaderna för engångsblöjor, kan du också överväga de miljömässiga kostnaderna för engångsblöjor som kan lägga till det totala skräp i miljön.
  4. Effekt på ditt barn. Vissa barn kommer att göra bra med tygblöjor och kommer inte att få utslag, medan några andra barn har extra känslig hud som behöver hållas extra torr i alla lägen. Om så är fallet, bör du hålla sig till engångsblöjor som gör ett bättre jobb med att förebygga klåda och utslag och som kan hålla ditt barn torr betydligt längre.
  5. Convenience. Slutligen, överväga vilka blöjor kommer att vara mer bekvämt för dig. Om du är en arbetande förälder kan engångsblöjor vara lite mer bekväm. Om du är en förälder stanna hemma, lägga blöjan tvätt på din att-göra-lista kanske inte så stor roll.

Kom ihåg

Kom ihåg dock att du kan använda både tygblöjor och engångsblöjor för ditt barn. Även hemma kan du använda tygblöjor. Under resor, å andra sidan, kan du packa i några engångsblöjor.