E2y

Hur att upprätthålla en relation efter en affär

Läka känslomässiga ärr och återfå en lurad make eller partner förtroende i efterdyningarna av en affär är en svår uppgift. Många äktenskap och relationer bryts ned efter en affär för ett antal skäl. En av anledningarna är att de inblandade parterna inte vet hur man underhåller en relation efter en affär, eller har helt enkelt gett upp att försöka. Viljan att laga relationen är ett viktigt första steg. Följ med och underhålla din relation genom att ta till nedanstående råd:

Hur att upprätthålla en relation efter en affär. Be din partner om förlåtelse.
Hur att upprätthålla en relation efter en affär. Be din partner om förlåtelse.

  1. Kommunikation. Kommunicera ärligt om vad som hände, varför det hände och hur du verkligen känner. Det är viktigt att den skyldiga maken att komma ut i det fria och erkänna hans oförsiktighet. Han måste också vara öppen om varför han fuskade, när de söker sin partner om förlåtelse. Det är också viktigt för den förfördelade partnern att uttrycka sina sårade känslor för den andra personen. Att uttrycka känslor av ilska och sårad är en del av läkningsprocessen. Det kan inte läka utan ärlighet mellan er två. Utforska de faktorer som ledde till affären. Detta kommer att leda till medvetenhet och undvikande av eventuella framtida misstag. Om din make otrogen mot dig, ta inte escapist väg genom att förneka affären någonsin hänt och helt enkelt "gå vidare".
  2. Be din partner om förlåtelse. Först när de kommunikationslinjer har öppnats kan det vara äkta förlåtelse. Den make som fuskat ska på så många sätt söker förlåtelse. Förlåtelse, men tar tid. Ombyggnad förtroende tar tid.
  3. Ställ några grundregler. Om du har ingående diskuterat de faktorer som ledde din partner eller dig att avvika, som ett par måste du ange några regler om vad man ska göra eller vad man ska undvika. Till exempel, om ett av skälen till varför en partner lurade är på grund av den andres otillgängligheten, schemalägga kvalitetstid tillsammans. Ställa spelregler låter dig både lindra din osäkerhet.
  4. Återuppväcka passionen. Kom ihåg vad förde dig samman i första hand. Gör sex intim och passionerad igen. Var uppmärksam på behoven hos din partner.
  5. Lär dig att släppa taget om det förflutna. Efter en affär, kan osäkerhet leda till paranoia. Om du är den förfördelade maken måste du låta din partner få ditt förtroende igen genom att inte ta upp allt om affären hela tiden. Om du otrogen mot din make, undvika beteenden som utlöser otrygghet.
  6. Få andliga och professionell hjälp. Det finns otaliga framgångshistorier av par som studsade tillbaka till livet efter en affär med stöd av sin kyrka och hängivna proffs.

Det finns ingen magisk lösning eller manual som kommer att berätta allt du behöver veta om hur att upprätthålla en relation efter en affär. Det tar övermänsklig styrka för att älska som om du aldrig blivit sårad förut. Processen för healing är svårt och kan vara mycket långsam, och många har misslyckats. Men det är inte omöjligt om du älskar varandra och förbinda sig att få det att fungera igen.